Karadeniz Pet

Kanaryalarda Ses Kısıklığı

alpdna

Yönetici
Yönetici
Katılım
12 Haz 2016
Mesajlar
1,390
Tepkime puanı
711
Kanaryalar ve muhabbet kuşları gibi ötücü kuşlarda daha çok görülen ses kısılması ve ses çıkmaması kuşlarda piskolojik sorunlara neden olabilmektedir. Kanaryalarda ses kısıklığı nedenleri ve tedavisi için birçok yöntem vardır. Ses kısılmalarının başlıca nedenleri genellikle çok ötmelere bağlı olarak ses tellerindeki yıpranmalardan kaynaklanır. Diğer önemli neden ise solunum yollarındaki nezle, girip, üst ve alt solunum hastalıklarından kaynaklı ses tellerinde meydana gelen rahatsızlıklardan olabiliyor.

Bakımsızlık ve Beslenme Düzensizliği Kanaryalarda Ses Kısıklığına Neden Olabilir

Bakımsızlık ve beslenme düzensizliğinden kaynaklanan sitreslerde ses kısıklığına neden olmaktadır. Bazense kuşların çiftleşme dönemlerinde eş seçimi yanlış yapıldığında ya da eşsiz kaldıklarında fazla ötüp ses tellerine zarar verdiklerinde de görülmektedir. Bu durumda stresleri azaltılacak ortamlarda bulundurulmalıdır. Veteriner kontrolünde bazı ilaçlarda kullanabilir.

Evde Kuş Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Hastalık Ses Kısıklığı

Evde kuş bakımı zor olsa da birçok güzel yanlarıda var. Evde size yeni bir arkadaş oluyor. Onunla ilgilenir ve sevginizi verirseniz karşılığını da alırsınız. Hatta bazı muhabbet kuşları, bakıcılarına o kadar alışıyor ve bağlanıyorlar ki onları yanına gelen herkesten kıskanıp çok öterek tepkisini belli ediyorlar.

Sahiplerinin sesini uzaktan duyduklarında bile sevinçlerini göstermek için ötüyorlar hatta uzaktayken seslerini duyurmak için çok öterken, sahipleri yakınlarına geldiğinde biraz daha sakinleşerek ötmeye devam ederler, sahipleri birde kendileriyle konuşursa ne yapacaklarını bilemeyip öterek kafes içinde uçuşup dururlar.

Sevgi Gösterilerini Yüksek Sesle Yapan Kuşların Sesi Kısılabilir
Her canlının sevgi göstergesi farklıdır. Kuşların bazıları öğrendikleri kelimeleri söyler, bazıları öterek, bazıları da uçarak sevgilerini göstermektedir. Kuşlarda Dünyadaki her canlı gibi kendisine iyi davranan canlılara sadıktırlar. Kuşlar ve diğer hayvanlar oyuncak değil, canlıdır. O nedenledir ki heves uğruna alınıp biraz zaman geçince bırakılacak bir şey değildir. Bakamayacak olanlar hayvan alıp onları mağdur etmemelidir. Eşler bir araya gelmeden önce ayrı kafeslerde tutulup uyum sağladıktan sonra bir araya getirilmelidir. Bir araya geldiklerinde hala kavga ediyorlarsa bir süre daha ayrı kalmaları doğru olur. Yoksa birbirlerini kavga ederken öldürebilirler. Eş seçip uyum sağlandıktan sonra kızıştırmak için beslenme etkilidir. Nijer tohumu en çok kullanılan kızıştırma besinidir. Ayrıca keten tohumu da kullanılabilir. Yemlerine de ayrıca az bir şey bal eklemek de kızışmalarını sağlayabilir. Ayrıca şimdi kızıştırıcı destekli yemlerde çıkarılmıştır. Yemlerle değil de kafesleri ayırarak birebirlerini görecek şekilde konulursa kızıştırma sağlanabilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst