Karadeniz Pet

Kapı gıcırtısına benzer ses?

Niko Kalamaroğlu

Yeni Üye
Katılım
25 Nis 2018
Mesajlar
40
Tepkime puanı
2
Merhaba,

Arkadaşlar kuşum özellikle gece uyurken kapı gıcırtısına benzer bir ses çıkarıyor. Sesi yakalayamadım ben hareket edince hemen kesiliyor ses. Gündüzleri yanına çok yaklaşınca sanki heyecanlanıyor ve daha hafif bir gıcırtı sesi çıkarıyor ama bu her zaman da olmuyor.
Kuyruğuna dikkat ettim videodaki gibi sallanıyor. Dışkının resmini de atıyorum.
Dışkı genellikle resimdeki gibi hiç değişiklik gözlemlemedim. Diğer kuşumun ki yuvarlak bu düz şekilde tek fark o.
Bunların dışında maşallah çok hareketli sürekli ötüyor ben ıslık çalıyorum dinliyor onu taklit etmeye çalışıyor. Sabahları beni uyandırana kadar öter sonra susar. Bu arada kuşu alalı 1 ay olacak.
IMG_20181226_111013_HHT.jpg
IMG_20181226_111023.jpg

Video 1.
Video 2.

Hsstaligi sizce ne olabilir? Ne yapmalıyım?
 
bence solunum yolları ile ilgili bir sıkıntıs olabilir
 
Solunum yolu sorunu.büyük ihtimal üşüttü aynı teşhis benim kuşumdada var.tedavi edilmezse ilerliyor:(
 
Aviastım başladım 1 hafta kullanırım size söylerim işe yarayıp yaramadığını.veteriner fakültesi varsa oraya götürün ben iki veterinere götürdüm bir işe yaramadı.
 
Araba denk getirebilirsem götürmeye çalışırım. Benim bulundugum bölge sıkıntılı biraz aviastimi da daha once sormuştum bulmadım tekrar aramaya çıkarım.
 
@mutluş hocam ne yaptınız aviastim denediniz mi ?
aviastım bir işe yaramadı şimdi başka bir tedaviye başladım 10 günlük bu işe yararsa söylerim.kuşların genel durumu aynı bir sorun yok fakat hala tıksırıyorlar ve tüye girdiler.bu 10 günlük tedavi sonuç verirse paylaşırım.zaten bu da işe yaramazsa mecburen bir araba ayarlayıp sınavlar bitince üniversiteye götüreceğim.yani imkanlarımı o kadar zorladım ki bu ay onlar için inşallah iyileşirler.imkanınız varsa floryada kuşlara özel veteriner var.onu çok tavsiye ediyorlar ama biraz tuzlu.
 
merhaba 4 aylik oldgunu dusundgm bir kus sahibi oldum, eve geldikten 4 gun sonra cok kotu grip oldu (ishal , hapsurma vs) sonra suyuna c vitaminli aspirin ( sandozdan cook kucuk bir parca kirip 5mm kadar) ve birkac damla elma sirkesi koydum ve oksurugu de ishali de kesildi , simdi 10 gunluk, herseyi normal ama cok az hareket ediyor ve 3 gun once elimden yem yemege alisti ve ne yemliginden ne yerden yem yemiyor. Dun ise gitmeden yedirip gittim geldim hala yememis. Elimden yiyor ama elime binmiyor ve hic yerinden kipirdamiyor. Aksam eger elimde mama yokken elime gelsin diye biraz ugrasirsam yoruluyor ve sonra o GICIRTI gbi sesi cikariyor. 5 dk fln suruyor ve bu arada kuyrugu tipki sizin videonuzdaki gibi. Hastayken kafasini arkaya cevirip , gomup uyuyordu ama simdi uyumuor oyle. Size Gicirtiyla ve kuyrukla ilgili bi cozum bulundu mu ? Cok hassas olduklari icin disarisi -6 dereceyken cikarmk istemiorum
tesekkurler
 
Geri
Üst