Karadeniz Pet

KUŞLARIN DIŞKISINI YEMESİ ve ALINACAK ÖNLEMLER

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

muhabbetkusu

Yönetici
Site Yöneticisi
Katılım
16 Ocak 2013
Mesajlar
3,078
Tepkime puanı
51
Muhabbet kuşunuzun dışkısını yemesini engellemek için yapılacak en doğru şey tabanında tel ızgara olan kafesler kullanmaktır. Kuşunuzun dışkısı tel ızgaranın altındaki bölmeye düşeceği için kuşunuzun dışkısını yemesini büyük ölçüde engellemiş olursunuz.

Dışkı yeme davranışı genelde vitamin, mineral eksikliği ve kötü beslenme kaynaklıdır. Kuşunuzun bakım koşullarını tekrar gözden geçirmeniz gerekir
Yavru kuşlar özellikle yuvadan indikten sonra kendi dışkısını ve ebeveynlerinin dışkısını yer burada korkulacak bir durum söz konusu değildir. Çünkü yavrular daha yem kırmayı öğrenemedikleri için dışkıda sindirilmemiş olan besinlerle beslenirler. Peki yavrular neden hasta olmaz. Yavrular aynen insanlarda olduğu gibi doğal bir bağışıklıkla dünyaya gelirler. Yavrular için Dışkı yemenin risk haline geldiği evre tamamen anneden bağımsız olduğu evredir. Yani kısacası yavrunun yumurtadan çıktığı günden itibaren 50-60 gün sonrasında dışkı yemek artık yavrular içinde risk oluşturur.
 
Anlatım için sağol :D
 
Kafeste değil de dışarıda olduğunda ağzına alıp sağa sola dağıtıyor. Gaga taşı var, kumu da. Vitaminli yemeği de... bir tek şu kemik bitti ondan gerek.
 
Bilgi için teşekkür ederim .
Ben her gün kafesi temizliyorum fakat aldığım kafeste tel yoktu ama sürekli kontrol altında ve temiz bir evi var ama bazen dışarıdayken farkına varmadan dışkısını ağzına alıyor ve tekrar parça parça kusuyor başka yere bir zararı olur mu çok en fazla 2 kez filan yapmıştır yoksa hep takip ediyorum dikkat ediyorum sağlığı için
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer konular

Geri
Üst