Karadeniz Pet

Kuş Kafesi Yapımı (Ayrıntılı-Dev Konu)

Kardeşim gerçekten çok güzel yaptığın şey aynı yaştayız bende yapmayı planlıyorum fakat kafes kapısı biraz problemli olmamışmı sence ? kapı olayı üzerine çalışsan çok daha iyilerini yapabilirsin
 
Merhabalar. Sizin yaptığınız kafes bana ilham kaynağı oldu ben de eldeki imkanlarla bir kafes yaptım. Fakat iş detaylara gelince biraz kararsız kaldım. Öncelikle kafesin özelliklerini vereyim:

*Genişlik 100 cm, derinlik ve yükseklik 50'şer cm.
*Alt parça tepsi şeklinde. Kafesin altı açık. Kaldırıp kenara koyduğunuzda tepsiyi kolayca temizleyebilirsiniz. Her temizlemede üzerindeki gazeteyi değiştireceğim.
*İki yandaki kontra plaklar tamamen açılabiliyor.
*Daha uygun bir tel bulamadım. Yetişkinler için risk oluşturmaz ama yavrular için riskli olabilir. Bu yüzden çapraz denk gelecek şekilde bir kat daha tel çekebilirim veya tel bulur bulmaz komple değiştirebilirim.
*Üst ve arkadaki kontra plak sabit. Bunların üzerinde oyuncak, tünek, kraker vs kolayca takmak için ufak tefek delikler açmayı düşünüyorum.

Kafesi geliştirmek için fikirlerinize ihtiyacım var.
Kafes biraz geniş ve derin. Kuşlardan birini yakalamak zorunda kaldığımda bu işi en kolay şekilde yapmak için kapıları nerelere koymalıyım bilemedim. Bir de sizce yavruluklar nerede olursa en mantıklı tercih olur. Son olarak, hayvan refahını göz önünde bulundurmak şartıyla en çok kaç muhabbet kuşu koyabilirim sizce? Fotoğrafı paylaşıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

OqNDYn.jpg
 
[MENTION=16662]berkcel[/MENTION] Güzel olmuş güle güle kullan imkan buldukca geliştirebilrisin.
Tel olarak Hasır Tel diye gecen bahçe telleri var onlar güzel olur kareli daha ufak yeşil kaplamalı ve galvaniz olanı var galvaniz olan serttir uğrastırır ama muhabbet kuslarının kemirmesinden dolayı yeşil kaplı olanın boyası sorun yaratabilir belki.
Kapı konusundada sağa sola erişebileceğin şekilde ortada yapmak en makulu gibi benim kafeste büyük kuşlar evcil sorun olmuyor ama yabani olunca yakalamak zor yani.
Kraker demişsin Ballı yapay krakerleri kimse tavsiye etmiyor. Şahsen bende kullanmıyorum.
 
Öncelikle hevesin ve başarın için tebrikler ...
muhtemelen üzerinde çalışmalar yaparsan dahada iyi olacak ...
her tarafı görülebilir olduğundan kuşların rahatsız olma ihtimali var ..
alışma döneminden sonra muhakak yumurtlar ...
kafes geniş olduğundan yorgunlukları daha fazla olur besinlerine dikkat etsen yeterli ..

tekrardan tebrikler ...
 
2 gun emek sonunda oldu yapmak isteyen detayli bilgi verebilirim mjaz atabilirsiniz
 
cok tskler Insallah cok uzun suredir dusunuyordum sonunda yaptim paylasmak istedim blki birinin bnim gibi isine yarar oda yapsin diye yer kaplasin simdilik dl icerde havalar isininca balkona koycam
 
Ustalar benim kafes el yapımı profil fotografinda mevcut aklınizda bulunsun temizlik içim çekmece tarzında bi altlik deneyin daha yarat edersiniz
 
Buarada sizce kuşlarım ne zaman çiftleşir. Birbirlerini kaşımalar ve erkeğin dişinin ağzına kusması falan oluyor. Bir kaç kere erkek dişinin üstüne ayağını atmaya çalıştı ama dişi kaçtı.

BENDE BU SİTEYE YENİ KATILDIM. İKİ ÇİFTİM VAR VE ONLARDAN NE GÜZELKİ İLK YAVRULARIMI ALDIM. Kuşlarının çiftleşmesi çok uzun sürmez. Çünkü eğer profil resmindeki kuş seninse erkek iyi kızışmış, dişide izin verirse oldu bu iş :) Tek yapman gereken şunlar :

- Onlara zaman tanı.
- E vitamini bakımından zengin şeyleri onlara yedir. (Bebe bisküvisini yumurta akıyla beraber karıştırırsan e vitamini bakımından zengin bir mama elde edebilirsin. Ancak 5-6 saat sonra kuşların önünden o mamayı al çünkü küflenebilir. Buda kuşlarının hastalanmasını etkileyebilir.)
- Kafesinde fazla kapı olmasına dikkat et. Kuşlarına geniş ve folluklu bir yuvalık al. Yuvalığı bir kapıya tak.
- Dişiye kalsiyum bakımından zengin yiyecekler yedir. (Kalamar kemiği rendeleyerek bir mama hazırlayabilirsin :))
YARATICILIĞINA DİYECEK SÖZÜM YOK . TEK KELİMEYLE MUHTEŞEM !!! KENDİ YUVALIĞINI KENDİN HAZIRLAYABİLİRSİN !!!!
HERKESE FORUMDA VE KUŞ EĞİTİMİ- ÜRETİMİNDE İYİ BAŞARILAR DİLERİM :)
 
emeğinize sağlık
1 yıl sonra edit: Bu kafesi geçen sene yapmıştım, hepinize yaptığınız yorumlardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Kuşlarımı haziran gibi sahiplendirdim. Kafesi de birkaç ay sonra çok yer kapladığı için attım. Bu kafesi yapacak olanlara, yapılan yorumlardan da yola çıkarak bir kaç tavsiye vermek istiyorum. Daha küçük delikli tel kullanın, kafesin kapısını sakın benim gibi strafordan yapmayın kuşlar kemiriyor, mümkünse hazır kafeslerdeki gibi bir tül bulun ve kafesin alt kısmını sarın çünkü ordan çok fazla tüy çıkıyor.

.


Merhaba,

Bir süredir internette kuş kafesi yapımını araştırıyordum sonunda kendim bir kuş kafesi yaptım.
Bu konuda kuş kafesi yapmak isteyen herkese yardımcı olacağım. Yaptığım kafesin ölçülerini, malzemeleri, kullandığım malzemelerin fiyatlarını, yapımını ve yapımındaki püf noktalarını anlatacağım.

Yaptığım kafesin boyutu:

80x50x40 (Uzunluk 80cm, yükseklik 50cm, en 40 cm)

Kullanılan malzemeler:

*4 adet 80cm uzunluğunda çıta
*4 adet 50cm uzunluğunda çıta
*4 adet 40cm uzunluğunda çıta
*502 marka yapıştırıcı
*1 avuç çivi
*Strafor
*1 adet 80x42 tel
*2 adet 80x54 tel
*1 adet 54x42 tel
*plastik kelepçe
*80x52 Kontrplak

Not: Çıtalar 2x1 kalınlığındadır. Kalınlığına dikkat etmezseniz yukarıdaki ölçüler tutmayabilir.

Malzemelerin fiyatları:

*Çıtaları Çağlayanda ki bir marangozdan aldım. Abi sağolsun bedavaya verdi.
*502 marka yapıştırıcı nalburda 3TL
*1 avuç çivi nalburda 1TL
*Strafor evimde vardı o yüzden fiyatını bilmiyorum ama fazla bir şey değil.
*Teller nalburda 15TL
*Plastik kelepçe nalburda 5TL
*Kontrplak marangozda 7TL


Yapımı:

Çıtalar:
lYOpZl.jpg


Resimde ki gibi birbirlerine çivi ile çakın. Ardından çaktığınız bölgeye yapıştırıcı sürün:
VprNDq.jpg


nPOpl1.jpg


vzjVPO.jpg


1PJBE1.jpg


Çıtalar tamam şimdi kontrplak'ı 502 ile kafesin tabanına yapıştırın:
LPbNDJ.jpg


rLOp5B.jpg


Telleri ve kelepçeleri çıkarma vakti geldi:
7m6dam.jpg


Telleri çivi ile tahtaya çakmak çok zor olacağı için ben kelepçe kullandım. Size de kelepçe kullanmanızı öneririm. (Teller için çiviyi sadece en alt kısımı sabitlemek için kullanın. (İşiniz bittikten sonra kelepçelerin uzun kısımlarını kesin.)) :
P3lN1v.jpg


4 kenarı tel ile kapladıktan sonra 5. kenara üstten sabitlediğiniz straforu koyun. Sonrasında sıradan kafes tünekleri kısa geleceğinden dışarıdaki ağaçlardan kopardığınız ağaç dallarını kafese koyun ve bunları tellere kelepçe yardımıyla sıkıca bağlayın.

glOprL.jpg


Kafesin içine yuvalık, yem, su, gaga taşı ve mürekkep balığı kemiğini koyduktan sonra kuşlarınızı yeni evlerine taşıyabilirsiniz. (Kafesin tabanına kirlendikçe değiştirebilmeniz için kağıt koymayı unutmayın.) :
qqGpd3.jpg


İşlem tamam :)

MYd2V6.jpg


QXVNLA.jpg


XWPNMo.jpg


b8BpVY.jpg


Yapımı 1,5 gün sürdü. Toplam maliyet 31TL
Fotoğraflardan anladınız mı bilmiyorum ancak kafes gerçekten büyük. Kuşlarımın önceki kafesinin 2 katı belki daha da büyük.
Pet Shop'a gidip bu boyutlarda bir kafes almak isteseniz en az 200TL tutar. O da dediğim gibi en az :D

Not: Kafesin muhteşem olduğunu söylemiyorum. Daha 16 yaşındayım hatalarımı yaşıma verin :D

Yorum yaparsanız sevinirim :)
çok güzel olmuş yaşın önemi yok bence bu işin içinde beyin var birde ben bunu yapmaya kalksam kesin bi yerlerimi inciltitim
 
Geri
Üst