Karadeniz Pet

Kuş Kumu Kullanımı

halloweenbugi

Yeni Üye
Katılım
9 Şub 2017
Mesajlar
44
Tepkime puanı
5
Merhaba değerli forum üyeleri. 1 hafta önce aldığım muhabbet kuşum için kuş kumu aldım. Bunun yanında içeriden takılan küçük bir yemlik de verdi satıcı. Bunun içine koyup kafese as dedi. Benim korkum kumun kuşa fazla gelmesi. Bu kumu kuşa nasıl sunmalıyım acaba hep orada dursun mu bilgilendirirseniz sevinirim. Ayrıca kafeste gaga taşı ve kalsiyum kemiği de bulunuyor. Başka almam gereken bir ürün var mı? Şimdiden teşekkürler.
 
Kuş ihtiyacı kadarını yiyecektir. Korkulacak bişey yok. Ama Levent Acar ustanında söylediği gibi ince suluğa koyarsan daha iyi olur. Kuş o kabın içinde kumla oynayarak fazlasıyla ziyan edecektir.
 
Tamamdır çok teşekkür ederim. Kum dışında gaga taşı ve kalamar kemiği bulunduruyorum kafeste. Tabiki yem ve suyuda var :) Bunlar yeterli midir? Ballı kraker tarzı bir şey vermedim daha mubişe.
 
Ben hiç kullanmadım o ballı krakerlerden kullanmayıda düşünmüyorum. Sizede pek tavsiye etmem. Ballı kraker yapımında kullanılan bazı kimyasallar olduğu söyleniyor ve bu kimyasalların kuşunuza zararı olabilir. Bunun yerine kuşunuza haftada 1 veya 2 defa mama ( haşlanmış yumurta havuç bebe bisküvisi) verebilirsiniz. Mama yapımı ile ilgili forumda çok sayıda konu var. Birde yine bu konularda daha fazla tecrübesi olan kişilerden bilgi alarak vitamin takviyesi yapabilirsiniz.
 
Tamamdır çok teşekkür ederim. Peki ödül olarak verebileceğim bir şey var mı?
 
Geri
Üst