Karadeniz Pet

kuşların dinlendirilmesi hakkındaa

AYQT

Yeni Üye
Katılım
16 Mar 2015
Mesajlar
19
Tepkime puanı
0
o3VDaX.jpg


Bu kuşlarım yaklaşık 1 senedir yumurtlayıp yavru çıkarıyorlar en son 2 tane Albino yavru verdiler şu an büyütüyorlar
kuşlarımı biraz olsun Dinlendirmek bakıma sokmak istiyorum ne kadar süre dinlendireyim ve nasıl bakayım ne dersiniz_?
 
Son düzenleme:
Aslında 2 veya max 3 kuluckada bir dişi kuşu 2 ay dinlendirmek gerekir. Hem hayvan yumurtlamaktan yorulup ölmez, hemde daha fazla ve daha sağlıklı yavru büyütür. Erkek için bu kadar uzun dinlendirmeye gerek olmaz. Yanına başka bir dişi atıp değerlendirebilirsiniz.
 
Dinlendirilmeye alınan kuşlara mama,vitamin vs takviyesi yanında imkan varsa büyük salmada rahat uçabilme imkanı verilirse faydalı olur.
 
Bence 1 ay kadar dinlendirin
 
Bu dinlendirme işlemi tam olarak nasıl gerçekleşiyor ?
 
Genelde yuvayı çıkardığınızda ya da kendinden yuvalıklı setlerde yuva kapağını kapattığınızda zaten üremiyorlar. En azından ben öyle yapıyorum ve yuva olmayınca üremediklerini de gördüm.
 
Arkadaşlar,

Böyle sürekli üreme halindeki kuşların bir tanesini büyük yavru en geç 20 günlük iken ayırmak gerekli bence. Yavrular tam yuvadan atlamaya başladığı sırada dişi yeniden yumurtlamaya başlayabilir.
Dişiyide ayrı bir kafese alsanız erkeğide ayrı bir kafese alsanız olur. Yavrularla birlikte kalan yavruları büyütür. Tabi burada en çok yorulan dişi olduğundan dişi ayırmak daha uygun gibi düşünülebilir. En azından ben öyle düşünüyorum.
Tabi alacağınız kafes salma olur ve hayvan uçmaya zorlanırsa en güzeli o olacaktır. Yani tünekler arasında atlayamamalı ve kanat çırpmalıdır. Tünekleri birbirinden uzağa yemi suyu hep farklı noktalara koymakta fayda var bence.
Bu arada kuşu gözlemlemek lazım. Ne zaman tüyden çıkarsa ve üreme performansı gösteriyorsa tekrar üretime alınabilir. 3 kuluçkadan sonra dinlendirmek bence de uygun. Ama dinlendirmeyi tüy dökümü zamanına denk getirmek daha uygun olur diye düşünüyorum. Neticede normal şartlarda yaklaşık 6-7 ayda bir tüy dökümü olması gayet normal bir durumdur.
Dinlendirmede mama hafta 2-3 kez verilebilir. E vitamini ve diğer vitaminler de, sebze -meyve ağırlıklı mamalar ile verilebilir. Kalamar kemiği, grit mutlaka eksik edilmemeli.
Erkekte yavruları büyütünce aynı bakıma tabi tutulursa üretime alındıktan 1-2 hafta sonra yeni yumurtalar gelecektir.
 
Geri
Üst