Karadeniz Pet

Kuşum bana alışmıyor????

Sarıkuşum

Yeni Üye
Katılım
24 Tem 2018
Mesajlar
70
Tepkime puanı
7
2 hafta oldu alalı fakat benden çok korkuyor elimden yem çok nadir yiyiyor.nasıl alıştırıcam arkdaşlar yardım edermisiniz
 
2 hafta oldu alalı fakat benden çok korkuyor elimden yem çok nadir yiyiyor.nasıl alıştırıcam arkdaşlar yardım edermisiniz
tavsiyem elinize yulaf dökün yaklaştırın elinizi kaçsada elinde sonunda yulafı yemek için gelecektir her gün böye yaparsanız güvenini kazanırsınz
 
Aynı sorun bendede var :( Ama geceleri el sürmeme 1 dakika kadar olsada izin veriyor fazla sevince gidiyor.Yulaf bulmaya çalışıyorum bulursam denicem bende.
 
Benim ki 1 ayı geçkin bir sürede alıştı, şimdi kankayız . İlgilenmeye devam ara ara dal darı vs. deneyin alışacaktır.
 
Valla kuş biraz şans işi , 2 gün önce 1-2 aylık erkek kuş aldım , ilk gün parmağıma alıştırdım ve omuzuma alıştırdım fakat omuzuma kendim koyuyorum arada kendisi geliyor. Size tavsiyem ilk önce Kafes içi eğitimini tamamlayın , yani kafeste hem parmağınıza gelsin hem de avucunuzdan yem yesin. Ha bunu nasıl yapacaksınız ?

Ben kendi yöntemimi anlatayım belki işe yarar. Kuşunuzun kafesinde tutunacağı her yeri kaldırın sadece tüneği kalsın. Kuşunuz tünekteyken ve kafes kapalıyken yaklaşık bir 10 dakika aralıklarla mesela sağ elinizi kafese koyun ve gezdirin. Ardından kafesi açın ve elinizi bir 10 dakika aralıklarla kafesin içine sokun ve çıkarın. Burada ki amaç kuşun eli tanıyabilmesi. 3. Adımda ise yine 10 dakika boyunca elinizi kafese aralıklarla sokup , tüneğe baş parmağınızı değdirin ve kuşunuzun hissetmeyeceği kadar yavaşlıkta parmağınızı kuşa yaklaştırın , parmağınız kuşa yaklaştığında bekletin ve kuşunuzun parmağınızı tanımasına izin verin.

Son olarak , tüneği de kafesten kaldırın ve kafeste hiç bir şey kalmasın. Aralıklarla avuçunuz içi tavana bakacak şekilde kuşunuza yaklaştırın , kuşunuz kaçacaktır siz de elinizi kuşunuzun kaçtığı yerin altına doğru yani eliniz kuşunuzun ayağının altına gelecek şekilde götürün. Kuşunuz 1-2 kere red edecek ama en sonunda bu tavsiyelerimle avucunuza gelecek ve ardından parmağınıza konmaya başlayacak.

Size alışması için önce ilk başta elinize alışması gerek. Hem kafes içinde hem de kafes dışında kuşunuz ele alıştıktan sonra yem yedirin. Bu taktiği ben 2 kuşta da uyguladım ve başarılı oldum. İnşallah siz de olursunuz , mutlu beslemeler.
 
Geri
Üst