Karadeniz Pet

kuşum galiba kızışmış eş alıcam cinsiyeti ne venerden almalıyım?

fineas

Yeni Üye
Katılım
5 Eki 2018
Mesajlar
71
Tepkime puanı
17
Herkese merhaba, yeni keşfettim bu forumu. Ankara'da yaşıyorum muhabbet kuşumu bir tanıdığımızdan bebekken aldık. geleli 4-5 ay olmuştur maximum. Adı Fineas. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için sorularım :

1- Fineas'ın gaga üstünün ortası 3 gün once kızarmaya başladı. Bu ne demek? (yerinde de durmuyor ısırıyor heryeri ve ötüyor değişik değişik)

2. Eş istiyorsa, Fineas'a nerden eş bulabilirim ( lütfen petshop dışında seçenekler önerin yer ankara )

3. Kuşumun cinsiyeti nedir( aldığımız tanıdık dişi dedi ama Fineas parmağıma garip hareketler yapıyor sanki poposunu sürtüyor gibi ve dişi olduğunu düşündüğümüz bir de serçemiz var onun peşinden koşup ısırmaya çalışıyor sürekli tüylerini yoluyor ayrı tutuyoruz o yüzden)
 
20181005_112517.jpg
20181005_112520.jpg
20181005_112534.jpg
20181005_112517.jpg
20181005_112520.jpg
20181005_112534.jpg
 
Evet dişi ve kızışıyor, salma usulünü deneyebilirsiniz bir üretici ile anlaşıp.
 
listedeki bir üyeyle iletişime geçtim. başka önerileriniz olursa Ankara içi yazarsanız çok sevinirim. bir an önce bi eş bulmak istiyoruz fineas'a.
 
listedeki bir üyeyle iletişime geçtim. başka önerileriniz olursa Ankara içi yazarsanız çok sevinirim. bir an önce bi eş bulmak istiyoruz fineas'a.
Sosyal medya sitelerinden ankara muhabbet kuşu gruplarına bakın orada da üreticiler olabilir eğer grup varsa
 
:) harıl harıl kuşuma eş bulma çalışmalarım devam ediyor, facebookta pek çok üretici buldum ve pek çoğu sincan etimesgut tarafında. nasıl olacak bilmiyorum yani alacağım kuş sağlıklı mı değil mi tanımıyorum bilmiyorum :( biraz da çevreye sorucam. artık hiçbir kuşun elimde ölmesini istemiyorum. o yüzden risk almicam. güvenilir birini bulana kadar argeye devam
 
biraz önce bir üretici buldum ve kaygılarımı ilettim yani bişey olursa çok üzülürüm diye ve tam da bana uygun bir yerden kuşa bakabileceğimizi söyledi. Bugun alabilirsem deneyimlerimi burada paylaşıcam. bakalım Fineasım'ın kısmetinde
 
Günaydın ve iyi pazarlar herkese.... Fin' imize eş bulma sürecimi paylaşacağım sizinle :

sosyal medya kullanıcısı olmamama rağmen buradaki bir üyenin tavsiyesiyle bu yolu kullandım. 2 gün önce sosyal medyada verdiğim ilana fiyat resim kaç aylık semt gibi bilgileri almıştım.. sabah bunlara şöyle bir baktım. pek çok değişik üretici.. 2 tanesi olumsuz ve moral bozucuydu. büyük kısım sincan taraflarındaydı. değişik ücretler istiyorlardı ve ulaşımımızın nerdeyse her biri ayrı bir olayla geçen otobüsle bahsettikleri semtlere gitmem mümkün görünmüyordu. bir tanesi tam da yolumuzun üstünde oturmasına rağmen kızılayda görüşmek istiyordu. sahiplendirme ilanları vermelerine rağmen samimi olduklarını düşünemedim malesef çeşitli bahanelerle karşılaşınca. peşlerinden koşmak yerine daha konuşulabilir kişileri bekledim.
sabah saat 8 gibi dua ediyorum Allahım gönlüme göre bir üretici olsun sabredicem diye. kuşlarımı uyandırdım kahvemi yaptım işlerime döndüm.dokuza doğru bir üretici yol üzerinde bir yerde oturduğunu 2 kuşu olduğunu ve özelliklerini yazdı. resimlerine baktım, yazdığı buluşma yeri istediği ücret ve üslup hepsi totalde olumluydu. numarasını aldık.
buluşma yerine geldik 5 dk sonra üretici küçük poşede sarılmış bir kafesle geldi. beyaz-mavi olanın yaşı tam gelmemişti yeşil olansa çok güzel ötüyor ve çok güzel bakıyordu kerata. onu çantaya koyduk ( delikli bir kutuya). bitmeyen yol ve bekleme boyunca öttü durdu. adı belliydi zaten bay jenkins...

onlara idareten bir kutu yaptık canları isterse girsinler diye, inşallah kuşlarımıza yapacağımız salma kafesi ve olursa yavrularının resimlerini de paylaşırım burada. (jenkins arkada)
20181007_090750.jpg
 
Hayırlısı olsun çok yakışıklı maşallah :) anlaşma durumları nasıl? Kafesteki oyuncakları çıkarın bence birbirlerine alışsınlar
 
Geri
Üst