Karadeniz Pet

Kuşum hareket bile edemiyor - koyu kahverengi cıvık dışkı

T

tpbatum

Guest
Merhabalar. 4,5 yaşındaki kuşum bir kaç aydır zaman zaman bembeyaz ya da açık yeşile çalan bir renkte kaskatı dışkılıyordu. Ve aşırı yem yiyordu. Ama hareketlerinde bir anormallik olmadığı için çok üzerinde durmadık.

Bir haftadur kuşa annem bakıyordu ben hiç görmedim ve anneme sorduğumda pek tadı yok diyordu. Dün kuşum gördüm ve aşırı halsiz, uyku halinde, tüylerini kabartmış ve göğsü hafif dışarı çıkmış halde görünce şoke oldum.

Bugün tüm gün görevdeydim ve yarım saat önce eve geldiğimde kuşum iyice fenalaşmıştıı, adım atacak hali bile yoktu. Ayrıca tabanda kurumuş kahverengi su şeklinde dışkı kalıntıları vardı. Sanırım Yaşar'ı kaybetmek üzereyim. :(

Yarın öğleden sonra veterinere götüreceğim, daha önce götürme imkanım yok.. Eğer bana kuşumun durumunun ne olduğuna dair bilgi ve bu geceyi atlatmasına yardım edecek tavsiyeler verebilirseniz minnettar kalırım.

Evde 3 toplam 3 adet muhabbet kuşum var, hasta kuşum dişi bir kuş ile aynı kafeste, diğer kuşum ise yine aynı odada başka bir kafeste yaşıyor. Şu an hasta kuşumu tek başına bıraktım kafeste. Gerçekten o da ben de çok kötü durumdayız, tavsiyelerinizi bekliyoruz.
 
Kuşunuzun suyuna çok az miktarda kahve ilave edin. Ayrıca patates haşlayıp püre halinde mama olarak verin. Eğer evde bal varsa çok az miktarda kuşunuzun ağzına bal dökün susamasını sağlayın.
 
şu an kaskatı kesilmiş kafesin dibinde yatıyor.. hala nefes alıyor ama uzun sürmeyecek sanırım :( konuyu açtıktan sonra havuç rendeleyip verdim, bolca yedi. yem ve su da tüketti. artık son anlarında rahatsız etmemek için müdahele etmiyorum. Allah'a bir mucize için dua edip sabahı çıkarması ve bir nebze kendine gelmesi için buruk bir ümitle bekleyeceğim..

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim Muhammet Bey.
 
Yaşar'ı gece geç saatlerde kaybettik malesef.. Sabahı çıkaramadı. İlginize teşekkür ederim.

Keşke sıkıntısı ishal olsaydı ama olmadığını biliyorum. Şimdiye kadar karşılaşmadığım bir hastalıktı.. Gücü yetebilseydi 9da veterinere koşacaktık ama olmadı işte.
 
basımız sagolsun..
 
Geri
Üst