Karadeniz Pet

Kuşum tüy dökümüne mi girdi?

e murat

Yeni Üye
Katılım
19 Ocak 2014
Mesajlar
37
Tepkime puanı
0
Merhabalar;
Ben 3 ay önce 1 dişi 1 erkek muhabbet kuşu aldım. Şu an 5-8 aylık arası olduklarını düşünüyorum. Erkek kuşum 2 gündür çok halsiz, gün boyu uyudu dün. Eşi ötüp uyandırdığında biraz canlanıyor sonra tekrar uyuyor. İshal olduğunu düşünüp patates hasşlayıp verdim az da olsa yedi ama hala uyuklaması devam etti. Dışkısının resmini de atacağım. Kuşum 3-4 günde bir resimdeki gibi o boyutta tüyler döküyor. Tüy dökümü ağustos eylül arası olurmuş bu ay olması normal mi?

http://i.hizliresim.com/wLBPV1.jpg

Kafesin içi de küçük tüylerle dolu. Tüy dökümünde olduğu için mi bu kadar halsiz? Tüy dökümündeyken gün boyu uyuklaması normal mi? Lütfen yardımcı olur musunuz ne yapmam gerekiyor vitamin mi alayım yoksa ishal için avidiare diye bir ilaç varmış onu mu alayım?

http://i.hizliresim.com/xA92Mz.jpg
http://i.hizliresim.com/KrALz1.jpg
http://i.hizliresim.com/eWN23N.jpg

Sabah dışkıları bu şekildeydi,
http://i.hizliresim.com/wLBPWb.jpg
http://i.hizliresim.com/K4EmNY.jpg

Akşama doğru normale döndü sanırım dışkısı ama halsizliği devam ediyor ama kafesin kapağını açık bulunca hemen çıkıp uçuyor..
http://i.hizliresim.com/Kq58mZ.jpg
 
Şu an tüy dökümm mevsimindeyiz. Ağustos değildir tüy döküm mevsimi. İkinci tüy döküm dönemide sonbaharda başlayacak. Bana da ishal gibi geldi. Pirinç unundan lapa yapıp verin yada suruna pirinç katın haşlamaya ek olarak.
 
Geri
Üst