Karadeniz Pet

Kuşumu saldım ama geri girmiyor !!

Hakan24

Meraklı Üye
Katılım
23 Ocak 2017
Mesajlar
255
Tepkime puanı
26
Yeni yavru kuşumu saldım. Güzel uçuyor fakat kafese girmiyor . Elimle yakalamayada korkuyorum. Ne yapacam ben şimdi ?
 
Acikinca yem al eline elinde yem yedir o yem yerken sen de elini kafese sal. Elinde yemiyorsa yem kabini kusa yakin gotur kusa dokundur cok guman ki kus yem kabina cikar ver yem yemeye baslar sonra yem kabini cok yavas sekilde kusu urkutmeden yuvanin kapisindan iceri sal .ben ilk aldiqimda oyle yapiyordum. Ama simdi kapi hep acik .kus acikdiqinda uykusu geldikde giriyor tekrar oynama isdeyende cikiyor

S308 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
İçeri katmanız şuan için şart mı? Değil se uçsun biraz.. Yavru diyorsunuz kanatları çalışsın biraz ondan diyorum yanlış anlamayın.. Yorulunca kafesine kendi girer kanaatindeyim. Genelde öyle olur. Akşamda oldu ışığı kapatıp ele alıp korkutmayı tercih etmezsiniz dimi.
 
Ev ortamında bulunduğu odaya alisana kadar bekleseydiniz keşke böyle durumlarda duvarlara çarpıp sakatlanmalar olabiliyor. Yakalamaya neden korkuyorsunuz. Elimizden et parçası koparaca değil ya :) en basiti hafif tülbent gibi bir eşyayı üstüne atip yakalayabilirsiniz.
 
Evet aslinda bir iki gun eve alismasi iyi olurdu ama ben de aldiqim gunden kusu salmaya basladim hic biyere de carpmadi

S308 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Kafesi kuşun görebileceği yerde olsun, odanın ışıklarını kapatın. telefonun fenerini açıp kafese tutun. kuş sadece kafesin orayı aydınlık göreceği için kafese gelir sonra ışığı kafesin kapısına doğru tutun ordanda içeri girebilir :)
bende bu şekilde uğraşmadan içeri alıyorum :)
son çare kafesin üst kısmını söküp öyle fenerin ışığını tutarsanız bu sefer kuş kafesin içine girer sizde kapatırsınız :)
 
Benim de çocukları ben hiç eve alışsınlar diye kafeste tutmadım. Sağa sola çarpma olmadı bende de. Şimdiki sorun zaten sağa sola çarpma değil. Mubişin kafese girmeyi istemediği için sokulma isteği..
 
Benim de çocukları ben hiç eve alışsınlar diye kafeste tutmadım. Sağa sola çarpma olmadı bende de. Şimdiki sorun zaten sağa sola çarpma değil. Mubişin kafese girmeyi istemediği için sokulma isteği..

Sorun yok zaten. muhabbet kuşunun kafese girmemesi yada girmek istememesi çok ta önemli bir sorun olmadığı için olusabilecek sorunlardan bir tanesini hatirlatmak adina boyle bir konudan bahsetmistim ben.
 
Cevaplar için teşekkürler. Ne yaptıysam olmadı. Dolanıp duruyor. Yakalarken incitirim diye korkuyorum.
 
Merhaba ben bugün bir kuş aldım.Fakat kuş çok hızlı soluk alıp veriyor hele ki biri yaklaşınca hani durgun bir kuş değil kafese elimi yaklaştırınca ordan oraya gitmeeye çalışıyor.bide cinsiyeti ve yaşı halkında yorum yapılabilirmi.Sakinleşince duruyor ama yanına biri yaklaşınca aynı şekil nefes alıp bermeye başlıyor
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    829.9 KB · Görüntüleme: 61
  • image.jpg
    image.jpg
    868.1 KB · Görüntüleme: 59
galiba mubişiniz dişi bana öyle geldi. ona 3-4 gün verin eve ve size alışsın. forumda eğitim için yazılar ve videolar mevcut diye biliyorum ordan yararlanabilirsiniz.
 
Geri
Üst