Karadeniz Pet

kuşumun avizeye konmasını nasıl engellerim ?

evascale

Yeni Üye
Katılım
19 Mar 2017
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
arkadaşlar 5 gün önce yavru bir muhabbet kuşu aldım, kafesine, ortama, bizlere falan bayağı alışmaya başladı. her gün düzenli olarak parmağım alıp onunla konuşuyorum, ancak genelde beni dinlemiyor, kafasını arkaya çevirip başka yerlere bakıyor. bir de son 1-2 gündür iyice bulunduğu odayı öğrenmeye başladı, artık hep uçarak evi turlayıp avizenin üstüne konuyor. avizeden parmağımla almazsam kendi rızasıyla hiç inmiyor, hatta 2-3 kere parmağıma geldikten sonra aşağı indirirken gene uçup aynı avizeye konuyor. avizeye konmasını annem istemiyor, oraya kaka yaptığında temizlemesi bayağı zor oluyor çünkü. kuşuma oraya konmaması gerektiğini nasıl öğretebilirim ?
 
eğitim videosu seyret şiişşşt şiişşt diyo videoda adam yanlıs bısey oldugunu oyle anlıyordu ama dogru yaprıgında ödullendırıyor..
 
cevabınız için teşekkürler. ne ile ödüllenmemi önerirsiniz ? zaten yem ve suyu kafeste bol bol var, genelde benim elden verdiğim yemleri de çok yemiyor kendisi, elma falan versem hoşlanırlar mı ki ?
 
benim ki yem içinde ki arpa bugdaylardan hoşanıyor.. meyve falan fazlası isal yapar
 
Adem oğuzun eğitim videosu arkadaşın söylediği. Evet çok yararlı bi yöntem. Kuşunuzun sevdiği şeyleri bulun. Mesela benimki havucu çok seviyor. Kafesinde olup olmadığı da önemli değil. Önemli olan sizin elinizden alması
 
aynen ben ayırıyorum elime sevdıgı yemlerı elımden yıyor bıde kasınmayı sevıyor sizde gözlemleyım deneyın
 
Geri
Üst