Karadeniz Pet

kuşumun cinsiyeti nedir?

prensesallora

Yeni Üye
Katılım
13 Mar 2017
Mesajlar
41
Tepkime puanı
7
Merhabalar başka başlık altında da yazdım ama cevap gelmedi konu açtım kuşum 2 aylık hollanda 22 günlükken erkek diye aldım ama görenler dişi olduğunu söyledi. Başka kuşçulara görütürüp gösterdim biri %70 dişi diğeri belli olmaz 3-4 ay sonra belli olur anca dedi. Aldığım yere geri gittim dişi diyorlar dedim adam bana yüzde bin erkek dedi. Anlayan arkadaşlar rica etsem söyler misiniz kuşumun cinsiyeti nedir?
100_2202.JPG
100_2202.JPG
100_2205.JPG
100_2206.JPG
100_2208.JPG
100_2210.JPG
 
Ceresinin genel olarak mavi olması sizi aldatmasın. Aldatıcı olabiliyor.önemli olan burun deliklerinin içi ve hafif çevresi. içi ve hafif çevresi beyazsa dişidir, değilse erkektir.
 
Evet beyaz genel olarak satıcının bu kadar net konuşmasına anlam veremiyorum aslında tecrübeli biri de... erkek kuş istiyordum bundan önce çift kuşlarım vardı 5 yaşında ikiside rahmetli oldu eğitip konuşturmak istiyorum bu nedenle tek aldım bakalım ne yapacam bununla çokta tatlı değiştirmeye vicdanım elvermiyor bana da alıştı.
 
Petshoplara güvenmiyorum. oradan kuş alınmasınıda sağlıklı bulmuyorum. İmkansız diye birşey yok ama dişiler çok zor konuşuyor.
 
Bence değiştirin kuşunuzu, bir üreticiye gidip. Ama vazgeçemiyorsanızda bunun yanına bir eş alın, çünkü konuşturabileceğinizi düşünmüyorum. Bu sizinle alakalı bir durum değil, dişi kuşlar genelde stresli ve agresif oluyor. ne kadar ele alışsada konuşmuyor.
 
Kesinlikle çift istemiyorum daha önce beslediğim kuşlar dişi çok agresifti ele hiç gelmiyordu erkek ise çok akıllı ve evcildi bu yüzden çok kıskanç oldu dişi yumurtaları bile çıkarmadı değiştirmem daha mantıklı daha fazla alışmadan
 
Kesinlikle. Ama petshoptan değiştirmeyin, bir üreticiye gidin.
 
Geri
Üst