Karadeniz Pet

Kuşumun soğuk algınlığı

Sezarya

Yeni Üye
Katılım
20 Ara 2020
Mesajlar
40
Tepkime puanı
3
Selamlar,henüz 6-7 aylık bir kuşum var.Antalya da yaşıyorum.Anlık hava değişimi ile ceyerena maruz kalıp soğuk algınlığı oldu.Olmadan önce bir şeyi yoktu ama bir anda halsizlik vs. başladı.Önceki kuşum biraz cahilliğimden dolayı hasta olduğunu anlamamıştım ve ölmüştü.O da ölmeden önce kafesin altında duruyordu,yem yiyip su içmiyordu ve sürekli uyku halindeydi.Şuan aynı durum bu kuşumuzdada var.Bir veterinere götürdük ve durumunun o kadar ciddi olmadığını,soğuk algınlığı olduğunu ve sıcak bir ortamda kalmasını söyledi.Aynı zamanda vitamin verdi.Artık kafesin altında yatmıyor ama çok halsiz.Ölecek diye çok korkuyorum.Sizce ne yapmam lazım?Eğer durumu daha kötü olursa veterinere götüreceğim.Yem yiyor fakat fazla su içmiyor.Vitaminin ismi aminosol.Kuşun fotoğrafı da bu şekilde.Bilerek yanındaki kuştan başka kafese ayırdık.
 

Ekli dosyalar

  • WhatsApp Image 2021-09-12 at 15.18.19.jpeg
    WhatsApp Image 2021-09-12 at 15.18.19.jpeg
    161.9 KB · Görüntüleme: 19
Tüylerindeki yıpranmalar şırınga ile ağzına vitaminli su verdiğimizden.Aynı zamanda ishal kendisi.
 
Dışkı fotoğrafı atın mümkünse bi elektrikli soba falan yakın ve geceleri de sıcak tutun kafesi hava alıcak şekilde örtün. Bir de ne zamandır bu şekilde
 
2 gündür bu durumda.Bugün sabah veterinere götürdük antibiyotik verdi.Poposuna ve kalp atışına baktı normal dedi.Günlük 1 damla.Bugünde karnı biraz şiş ve sıvı kustu.
 
Geri
Üst