Kuşum hızlı nefes alıyor

ciciku

Yeni Üye
Kuşum yaklaşık 1haftadır sanki nefes nefese ymiş gibi nefes alıyor. Kabarık uyuyor ve kafasını yukarı doğru kaldırarak uyuyor. Duruş pozisyonu başını ensesine doğru kaldırıp uyuyor. İki gün falan hiç yemek yemedi, ağizdan besledim şimdi yemek yiyor ama onun dışındaki zamanlarda uyuyor ve kafasını kaldırarak uyuyor

Öğürme kusma ağızda dışkıda kötü koku var mı? Son dışkıları flaşsız çekip paylaşın net şekilde.
Hassas teraziniz varsa kuşu ölçün

Eczaneden hemen iyot lugol alın %2 lik.
50 ml içme suyuna 1 damla iyot damla ekleyin. Kuş sudan içsin birkaç yudum,kafesine takın suluğu. Eğer sudan içmez ise,siz çay kaşığı veyahut şırınga yardımı ile ağızdan birkaç damla verip içiriniz yuttuğundan emin olunuz. Yarın da aynı şekilde 50 ml suya 1 damla ekleyin verin.
Duruma göre bakacağız. 👍🏻
Gelişmeleri yazarsınız

Çıktım eczaneye gidiyorum. Erkek kuş. Neşesi yok ama zaman zaman ötüyor. İngiliz muhabbet kuşu en son 64gr dı. Ama zayıfladı

Bulamadım lugol. Nöbetçi eczanelerde kalmamış. Yarın alacağım. Başka ne yapabilirim. Sizce neyi var

Çıktım eczaneye gidiyorum. Erkek kuş. Neşesi yok ama zaman zaman ötüyor. İngiliz muhabbet kuşu en son 64gr dı. Ama zayıfladı
64 çok fazla. Şimdi kaç gr olduğunu biliyorsanız yazın.
Bulamadım lugol. Nöbetçi eczanelerde kalmamış. Yarın alacağım. Başka ne yapabilirim. Sizce neyi var
Guatr olabilir,obezite kaynaklı solunum sorunu olabilir vs.

Nefes alırken hep bu şekilde ses var. Son 2 3 gündür kafasını bu şekilde tutmaya başladı. Nefes indeki ses de yeni

Akciğerlerinde sorun olabilir,guatr da olabilir.
Kuşun yanında sigara içiliyor muydu?
Elinizde nebülizator var mı?
İyot alabilseydiniz iyi olurdu. Şimdilik şunu yapıp verin. Sabah iyot alın.

İmkanınız varsa tabiiki kanatlı veterinerine götürmeniz iyi olur. Hangi şehirde yaşadığınızı belirtirseniz öneride bulunabiliriz belki.

Nöbülizatör var. Dediklerinizi uygulacağım. Birden ortaya çıktı bu durum. Ve acı çekiyor gibi düşünüyorum. Manisadayız

64 çok fazla. Şimdi kaç gr olduğunu biliyorsanız yazın.
Hocam kuş boğulacak siz kuşun gramına mı odaklandınız. O sonraki iş. Hocam iyot alırken veyerinerdeb doksisiklin veya enroflaksasin etken maddeli antibiyotik de alın fazla vakit yok çünkü.

Hocam kuş boğulacak siz kuşun gramına mı odaklandınız. O sonraki iş. Hocam iyot alırken veyerinerdeb doksisiklin veya enroflaksasin etken maddeli antibiyotik de alın fazla vakit yok çünkü.
Obezite kaynaklı mı ya da kuruma var mı bilmek lazım 👍🏻
Nebulüzatör varmış kullanmasını öneririm lakin siz ne diyorsunuz bu işe ve nasıl kullanılmalı

Geri