Karadeniz Pet

M. kuşu kanat yarası

bahadirztrk164

Yeni Üye
Katılım
13 Eyl 2021
Mesajlar
3
Tepkime puanı
1
Herkese selam, 2,5? yaşında bir muhabbet kuşum var. Kuşumun sağ kanadı birkaç gündür sarkıktı, dikkatli bakınca ufak bir yara görünüyordu. İlk başta düzgün uçamıyordu, şu an bir tık daha iyi gibi, ama yara büyüdü. Kanadını hareket ettirebiliyor ayrıca çok acı hissetmiyor gibi. Ne yapmamı önerirsiniz?
2.jpg3.jpg
1.jpg
 
İyi görünmüyor kanadı acı çekmediğini sanmıyorum açıkçası. Diğer arkadaşlarda yardımcı olacaktır fakat ben bir veterinere götürmenizi öneririm
 
ayrı kafesiniz varsa kuşu oraya koyun yara iyileşene kadar kafesten çıkarmayın enerjisi gitmesin. çok geçmiş olsun. eğer kanatlılardan anlayan bir veteriner varsa götürün neden yaralandı yoksa kendiliğinden oluşmuş bir durum söz konusu mu ?
 
Kafeste sivri ürünler mi var. Akıllı yemlik köşesi , veya ince tünek vs..

Kanat çırparken çarpmış olmalı. Kanayan yeri önce oksijenli suyla temizleyin daha sonra pamukla kanat önü ve arkasına batikon sürün bırakın bunu en başa alarak günde 1 kez 5 gün boyunca pansuman yapın. Geçmiş olsun..
 
Tekrardan selamlar herkese. Kafesleri ayırmayı düşünüyorum. Kuşum bugün biraz halsiz gibi. Birazdan Ahmet hocamın dediklerini uygulayacağım. Kafesteki sivri malzemeleri çıkaracağım. Nasıl yaralandığını bilmiyorum. Kanadından elime biraz kan geliyor. Bunun için suyuna multivitamin damlatıyorum. Başka ne önerirsiniz?
 
Geri
Üst