lucymus
Meraklı Üye
Merhabalar, siteye yeni kaydoldum. Kafamda birkaç soru vardı ve bunları sormak istiyorum. 6 gün önce yani Çarşamba günü bir mubiş aldım (35 günlük diye aldım bundan pek emin olmasam da yavru olduğuna eminim), erkek diye almıştım ama internette okuduğum şeylere göre cinsiyetinin dişi olabileceğini öğrendim, bir bakar mısınız? Fakat hareketleri hiç dişi gibi değil, öncelikle durağan bir kuş değil çok hareketli hatta bu yüzden son anda ismini Şımarık koydum, ayrıca şu an 6. günümüzde olmamıza rağmen konuşur gibi sesler çıkarmaya başladı ve çok hızlı alıştı bana. 2. günümüzde parmağıma geliyordu. Ama şimdi biraz gagalamaya başladı. Kesinlikle ısırmıyor, yalnızca gagalıyor.
İkinci konu ise neden gagalamaya başladığı. Hiçbir şey demeden parmağıma hemen gelen kuş tanımadığı birinin ele almaya çalışmasından sonra gagalamaya başladı ama dediğim gibi ısırmıyor. Ben de elimi çekmiyorum gagalamasının anlamsız olduğunu görsün diye. Ayrıca elimden yemiyordu ama şimdi elimden yediriyorum yine alışsın diye. Bu hareketini bırakır mı?
Üçüncüsü de vücudunda beyaz küçük şeyler var. Bunun da tüyleri yeni çıkarken vücudunda oluştuğunu falan okumuştum bir yerde, doğru mudur? Bit, pire vs hiçbir şeye rastlamadım.
Herkese şimdiden teşekkürler!
İkinci konu ise neden gagalamaya başladığı. Hiçbir şey demeden parmağıma hemen gelen kuş tanımadığı birinin ele almaya çalışmasından sonra gagalamaya başladı ama dediğim gibi ısırmıyor. Ben de elimi çekmiyorum gagalamasının anlamsız olduğunu görsün diye. Ayrıca elimden yemiyordu ama şimdi elimden yediriyorum yine alışsın diye. Bu hareketini bırakır mı?
Üçüncüsü de vücudunda beyaz küçük şeyler var. Bunun da tüyleri yeni çıkarken vücudunda oluştuğunu falan okumuştum bir yerde, doğru mudur? Bit, pire vs hiçbir şeye rastlamadım.
Herkese şimdiden teşekkürler!