Karadeniz Pet

muhabbet kuşu 2 gündür uyuyor :(

berk_erkmen

Yeni Üye
Katılım
13 Eyl 2018
Mesajlar
9
Tepkime puanı
1
IMG_0616[1].JPG
merhaba değerli forum üyeleri. daha önce 2 adet muhabbet kuşumuz vardı, sonra komşumuz kuşunu da bize verdi. ne olduysa ondan sonra oldu :( sanırım hastaydı. o geldik den 3 gün sonra kuşlar durgunlaşmaya başladı, hepsi tüye girmişti kafalarının üstlerinde yeni tüyler çıkıyordu sivri sivri. daha sonra aniden dişi kuşumuz öldü. 30 dk önce eşi ile oynayan kuş kafes de ters dönmüş vaziyette. diğer iki kuş çok fazla uyumaya başladılar.
komşudan aldığım kuş 2 gündür uyuyor ve ishal. dün en azından kendisi su içiyordu bugün sürekli tünek de. şırınga ile pirinç suyu verdim. bu arada neden vakit kaybettiniz derseniz çalıştığım için erken gidip geç dönüyorum. ilaçları,yemleri vs kargodan sipariş vermiştim ama şansıma 3 gündür gelmesini bekliyorum.
ishal bulaşıcı olabilir mi?
forumlarda araştırdım ama ne yapacağımı şaşırdım doğrusu,herkes başka bir şey söylemiş.elma sirkesi verin yazıyordu suyuna bir kaç damla elma sirkesi koydum.daha sonra kahve dediler koydum sonra okudum ki oda doğru bir yöntem değilmiş.
2 kuşdan bitanesinin durumu ağır, hiç gözünü açmıyor 2 gündür. tüneğin üstünde.sese bile tepki verip açmıyor gözünü :( bebek mamasını sıcak su ile karıştırıp mama yaptım,şırınga ile verebildiğim kadar verdim,daha sonra suyuna çok az antibiotik koydum onuda çok az içirebildim. çok üzülüyorum :(
diğer kuş sadece ishal, hareketli ,yemini yiyor su içiyor.(ishal den sanırım fazla uyuması) aspur aldım yarın gelecek inş
şuan da sadece beyaz darı veriyorum.
öneriniz var mı? mersin de yaşıyorum.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_0617[1].JPG
    IMG_0617[1].JPG
    3 MB · Görüntüleme: 26
  • IMG_0619[1].JPG
    IMG_0619[1].JPG
    3.5 MB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
İlk fotoğraftaki kuş oldukça hasta duruyor. Dışkı kesinlikle anormal. Hastalık kuşlara geçmiş belli ki. Sarı kuşun uyuması da hastalıktan. Aspur vs bunlar yeterli değil. Mutlaka geç kalmadan veterinere gidin.
 
dün gece kafama çok ağır raf düştü :( yarıldı 6 dikiş atıldı :( yoksa bugün veterinere gidecektim :( kuş bugün daha iyi kendisi suyunu içiyordu allah tarafından herhalde :( aspur kargosu bugün geliyor hemen koyacağım. eczaneden ishal ilacı alıp suyuna katacağım
 
Geçmiş olsun size de. Kuşa ishal ilacı yetersiz kalcaktır çünkü mikrobik durumu var, siz ya da bir başkası en yakın zamanda kuşu veterinere götürmeli.
 
tşk ederim.
ercefuryl isimli ishal ilacı aldım. çok kişi bu ilacı önermiş. sabah akşam birer damla ağzına damlatıcağım. bir de supravit vitamin aldım. sularına katacağım. ishali kesebilsem kuş toplarlar.
 
durum güncellemesi yapayım; 2 kuş da toparlanmaya başladı. sularını 7 saat de bir tazeleyip 2 damla ercefuryl isimli ishal ilacı, çok çok az antibiotik ve 1 çay kaşığı supravit isimli şurup dan koyuyorum. ishalleri 2 gün de düzelemez ama o halsizlikleri gitti en azından,gözünü bile açamayan kuş artık kendisi yemini suyunu içiyor, kafesine girip yemlik den yiyor. daha az uyuyor. kendini temizliyor sürekli.
 

Ekli dosyalar

  • 368385489_tn30_0.jpg
    368385489_tn30_0.jpg
    6.9 KB · Görüntüleme: 9
Geri
Üst