Karadeniz Pet

Muhabbet kuşu bakımı ile ilgili sorular

ÜmiT P.

Emektar Üye
Katılım
5 Eki 2020
Mesajlar
1,080
Tepkime puanı
497
Merhaba bazı sorularım olacak bu konularda acemi olduğum icin öğrenmem gerektiğini düşünüyorum

Kuşun 50 günlük kadar erkek alalı 1 hafta oldu

1- plastik tünek yerine Ahsap tünek mi kullanmalıyım
2- bazen kafes içinde 5-10 sn kanat çırpıyor bu ne anlama geliyor ?
3- gaga taşı almalimiyim siz ne önerirsiniz?
4- konusturmak istediğim icin günlük 1-3 saat arası ses dinletiyorum bu sesler tek kelime halinde sürekli aynı kelime mi olmalı yoksa normal konuşan kuş sesleri mi olmalı ?
 
Öncelikle hoşgeldiniz bende çok usta biri değilim ama iki yıldır haydarım bizimle çok şükür mutlu sağlıklı konuşkan bir kuş.Biz tahta tünek tercih ediyoruz hatta ben kendim dut dallarından tünek ve oyun alanı yaptım her ağacın dalından olmadığını biliyorum.Kafes içinde onu heycanlandıran bir durummu oluyor kanat çırpması için ya da çıkmak istediği için mi tam olarak bilemiyorum.Gaga taşı ve kalamar kemiği kafesin içinde gagaları için iyi oluyor bizdede var.Hatta ben kalamar kemiğini yazın sahilden kendim topluyorum sübye sırtı deniliyor aslında :) Konuşturmak içinde kendim sohbet ediyorum bir yerde okumuştum 10 gün boyunca ezberletmek istediğiniz kelimeyi günde 50 kere söylerseniz ezberliyor diye bende yararlı oldu maşallah onunla konuşarak sohbet ederek baya kelime öğrettim.İnşallah sizinde sağlıklı,mutlu,neşeli günleriniz olur kuşunuzla çok hassas ve duygusallar.Bunlar benim tecrübelerim daha bilgili arkadaşlarda elbet size cevap verirler.
 
@ZeytinÇiceği arkadaşımızın yazdıklarına ek olarak, öncelikle kuşunuzun kafeste kanat çırpmasının 2 nedeni olabilir;

Bunlardan birincisi yavru olduğu için kanatlarını güçlendirmek maksadıyla kanat egzersizi yapıyor olabilir.

İkincisi de kuşlarda diaframın olmayışındandır yani kuşların akciğerleri insanlardaki gibi şişip gevşemez. Kanat çırpması sonucu, göğüs kemiğinin açılıp kapanmasıyla hava keselerinde oluşan basınç akciğeri körükler ve havanın akciğere daha rahat bir şekilde girip çıkmasını sağlar. Akciğerlerin bu özelliği solunumun çabuk olmasına ve besinlerin oksijen tarafından daha hızlı yakılarak (kuşlar için) gerekli enerjinin üretilmesini sağlar.

Kuşunuzu konuşturmak için ilk etapta ona konuşan kuş sesi dinletirseniz konuşmayı öğrenme süresini kısaltmış olursunuz, aynı kelimeleri onlarca kez dinletmenize gerek yok bu canlılar sandığımızdan çok daha akıllılar. Öğretmek istediğinizi kelimeyi öğrenmeleri için 4-5 kez duymaları yeterlidir, kendi gözlemlerime dayanarak söylüyorum öğrenmek istedikleri kelimeleri hafızalarına aldıktan sonra bu kelimeleri beyinleri bir süre işliyor (kendi kendine tekrar ediyor) sonrasında konuşmaya başlıyorlar. Kuşlarıma öğrenmeleri için söylediğim kelimeleri yaklaşık olarak 1 hafta sonra söyleyeme başlıyorlar, bu duruma defalarca kez tanık oldum.

Kuşunuza konuşan kuş sesleri dinlettikten sonra mırıldanmaya başladığını (konuşmaya çalıştığını) göreceksiniz, o aşamaya geldiğinizde konuşan kuşları dinletmeyi bırakıp öğretmek istediğiniz kelimeleri günlük konuşmanızdan daha yavaş ve pürüzsüz olacak bir şekilde tekrar ederek öğretebilirsiniz.
 
Geri
Üst