Karadeniz Pet

Muhabbet Kuşu Bakımı

Remzi Demir

Yeni Üye
Katılım
4 Eyl 2016
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Muhabbet Kuşu Bakımı ve Beslenmesi
Muhabbet kuşları dünya genelinde evcil hayvan beslemek isteyenler için ve kuş hayranları için oldukça kolay bakımı olan, son derece güzel bir görünümü olan ve ötüşleri ile hayatınıza renk katacak türden bir kuştur. İnsanlara oldukça kolay bir şekilde alışan muhabbet kuşları, sevimli olmaları ile beraber aynı zamanda zahmetsiz bir bakıma da sahiptirler. Kökleri Avustralya’ya dayanan bu kuşlar, kurka bölgelerinde yaşamlarını 5 milyon yıldan beri sürdürmektedirler. Eğer sizde bir muhabbet kuşu edinmek istiyor iseniz ve edinmiş iseniz bu kuşların bakımlarını kesinlikle aksatmadan yapmanız gerektiğini bilmeli aksi takdir de hemen hastalanabilir ve ölümle bile sonuçlanabilirler. Eğer tek bir muhabbet kuşu besliyor iseniz bu kuşunuz ile sürekli olarak ilgilenmeli, onunla konuşup, incitmeden sevmelisiniz. Evinizde uçmasına izin vermeli ve zamanla size alıştıktan sonra omzunuzda vakit geçirmesine, pozitif enerji yaymasını sağlayabilirsiniz.
muhabbetku%C5%9Fu.jpg

Zamanla Alışma Süreci ve Bakımı
Muhabbet kuşunuzu aldıktan sonra, kuşun size alışma süreci vardır. Bu alışma sürecinde elinize almamalı ve onunla aşırı derecede ilgilenmemelisiniz. Ortama alışmasını sağlamak için yemini ve suyunu eksik etmemeli, zamanla onun size ve ortama alışmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca ilk günlerde kafesten çıkartmamalısınız ki çünkü evi tanımayan muhabbet kuşu sizden ürkecek ve kendini duvarlara çarparak telef edebilecektir. En önemli bakımı ise, onları rüzgârlı ortamlarda bırakmayıp içerisinde ki gazete kâğıdı günlük ya da iki güne bir değiştirmenizdir. Yem ve su kabını kontrol etmeli, tazelemelisiniz. Güneşli ortamlarda kesinlikle bırakmamalısınız, hayvanlar aşırı güneşe dayanıklı olmadıkları için yanabilirler ve hayatları sonlanabilir. Ama elbette ki güneş de görmeli, sabahlar balkonunuz varsa balkonunuza koyup sabah güneşi almasını sağlayabilirsiniz.

Muhabbet Kuşu Besleme Hususları
En önemli noktalardan bir tanesi de beslenme kısmıdır. Eğer kabuklu yem aldı iseniz yemlikte ki kabukları iki güne bir üfleyerek, altında kalan yemin ortaya çıkmasını sağalmalısınız. Hayvanların beslenmesini kolaylaştırmalısınız. Ayrıca suyunu da iki güne bir değiştirmeli, temiz ve tatlı su vermeniz gerektiğini unutmayınız. Muhabbet Kuşlarınız için bu en önemli iki beslenme hususuna dikkat etmeli ve önemsemelisiniz. Arada bir sebze verebilir, yeşilliklerden maydanoz vermekten kaçınmalısınız. Kıvırcık yahut meyve vererek hayvanlarınıza yeni lezzetler almasını ve beslenmesinde daha direnç katıcı besinler yemesini sağlayabilirsiniz. Eğer kuşunuz yavru ise rahatlıkla yem yiyebilmesi için öncelikle pahalı olan kabuksuz yem almalı, sonralarında kuşunuz büyüdükçe kabuklu yem alıp onu bu yeme alıştırabilirsiniz.

Kaynak: http://kus.gen.tr/muhabbet-kusu-bakimi/
 
Geri
Üst