Karadeniz Pet

Muhabbet kuşu burun kanaması

esra Delihasan

Yeni Üye
Katılım
9 Eki 2016
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
Merhaba arkadaşlar ve değerli usta abilerim.

Maalesef ki 10 aylık yuva hazırlığındaki dişi kuşum bu sabah burnunu kanatmış. neden yaptığını bir türlü anlamadım. Acaba solunum sıkıntısı mı var? O yüzden mi böyle hareketlerde bulunuyor. Daha önce de bir kere yapmıştı, yaklaşık 20 gün önceydi. Ben de tırnaklarından şüphelenmiştim. hatta kafesindeki kumu bile eledim burnuna toz mu kaçırıyor diye. ama yine oldu ve ne yapacağımı bilmiyorum. Video çekmeye çalıştım, videodaki hareketleri resim koymaya nazaran teşhis için daha önemlidir diye düşündüm. değerli üretici abiler yardımcı olursa sevinirim.

Aynı zamanda bu durumla karşılaşan başka kimseler var mı? Varsa onlara da yardımcı olur. İnternette de ufak bir araştırma yaptım fakat genelde burun kanaması olarak yazılan durum çarpmaya bağlı cere üstü kanaması. Benim kuşum ise burnunu kaşıyor ve kanatıyor. Bende solunum yolları ile ilgili olduğunu düşündüm ama yine de emin olamadım. Lütfen yardımcı olun.

yem yemesi ve her şeyi normal. İştahsız ve kabarık değil. İshali yok. Ortam sıcaklığı oda sıcaklığında. kafes altları 2 günde bir mutlaka temizleniyor. Sulukları her su değişiminde sıcak su ve sirkeli su ile, yemlikleri ise 15 günde bir sıcak su ve sirkeli su ile dezenfekte ediliyor. sularına haftalık elma sirkesi damlatıyorum. Odada doğalgaz sobası var o yüzden pencerede hava sirkülasyonu için havalandırması mevcut. Ben de aralıklı olarak ortam sıcaklığını ani değiştirmeyecek şekilde odayı havalandırıyorum. yine doğalgaz sobası yüzünden oda kuru hava olmasın diye odaya az nem katkısı olsun diye daima soba üstüne demlik koyuyorum. hatta içine zaman zaman okaliptüs ya da nane katıyorum.


 
Merhaba esra arkadaşım.. Kızınız için çok uzuldum inanın. İvedi bir şekilde veterinere goturun. Dilerim bulunduğunuz yerdeki veteriner bilgili olurda yardım eder. Genelde veterinerler bilgisiz oluyorlar. Forumdan yine arkadaşlar seni yonlendirsinler ama ben yine de veteriner diyeceğim. Resmen burnu kanıyor yavrumun. Bir ay evvel kızımı kaybettim ben. Burun kanaması yüzünden aniden öldü benim kızımda daha önce de olmuş burun kanaması sizde öyle yazmışsınız. Sorun ciddi gorunuyor ben kaybettim siz kaybetmeyin kızınızı.
 
Zaten veterinerlik fakültesine götürmeyi düşünüyorum. Diğer türlü anlamayan veteriner vitamin yazıp gönderiyor ya da deneme yanılma yöntemiyle ilaç yazıyorlar. Keyfi falan çok yerinde yiyor içiyor ama sürekli burnunu kaşıyor. Bu geceyi atlatsın da yarın gitcez inşallah
 
Geri
Üst