Karadeniz Pet

Muhabbet Kuşu Ev Üreticileri

muhabbet kuşum yuvalığa çok pislemiş yumurtanında çıkmasına iki var yuvalığı temizlemek istiyorum.sıkıntı olurmu sizlerden bilgi almak istiyorum

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 20:56 -->-> Daha önceki mesaj 20:50 --

muhabbet kuşum. yuvalığa çok pislemiş yumurtanında çıkmasına iki gün var yuvalığı temizlemek istiyorum.sıkıntı olurmu sizlerden bilgi almak istiyorum bi kaçkere ymurda dolu boş kontrolü yaptım dişide sorun olmadı
 
ortam sıcaklığı ne kdar önemli kaç derece olmalı ? eşleşmeleri için
 
Arkadaşlar ben evime pet shoptan 3 hafta önce çift kuş diye iki kuş aldım ama hala bi öpüşme bi kur yıva hazırlığı yok çokta iyi besliyorum mamasını yapıyorum meyve sebzesini veriyorum sizce normal mi 3 haftada bişey yapmamaları
 
Merhaba arkadaşlar hepinize hayırlı akşamlar...
Daha forma henüz kayıt oldum,sizlerden yardım alabilmek için.
Başıma çok kötü bir olay geldi. Benim kuşum 21 gün önce ilk yumurtasını yapmıştı ve bugün yavrunun yumurtadan çıkması gerekiyordu az önce yuvadan sesler gelmeye başladı hemen açıp baktım yavru yumurtanın bir kısmını kırabilmiş ama yanlış tarafından kırmış yumurtadan çıkamıyordu. Anne kuş gagasıyla ona yardımcı olup çıkarmaya çalışıyordu ama oda çıkaramadı biraz bekledikten sonra artık müdahale etmem gerektiğini düşündüm ve yuvanın kapağını açıp yavruyu yumurtadan çıkardım. Fakat yavrunun arka tarafında yara ve kan vardı,dikkat ettim annesinin de gagası kan olmuştu.Annesi yavruyu çıkarmaya çalışırken onu yaralamış,yavruyu yuvaya koydum annesi aldı altına ama yavruya çok üzüldüm,yaşamasını istiyorum ne yapmam gerek bir fikrimde yok.
Yardım edebilirseniz çok memnun olurum.
 
Merhaba ,
Sizlere tekrardan bişe danışmak istiyorum.
Bu Anne kuşun veya baba kuşun yavruyu yanlışlıkla ezerek öldürme gibi talihsiz olaylar çoğu arkadaşımızın başına gelmiş.Ben bunu araştırdığımda çoğu sitede , formlarda değişik değişik yazılar okudum. Kimisi erkeğin dişisini kıskandığından falan yazmış ama ben bunlara pek inanmadım çünkü o bir baba yavruyu beraber büyütüyorlar o yavrunun çıkması için ne kadar emek sarf ediyor o kuş.
Çok bilgili olmamama rağmen bu inandırıcı gelmedi ve malesef pek mantıklı bir görüşlede karşılaşmadım.
Benim bir çift kuşum var. Bu ikinci yavrulama dönemleri ilk dönemlerinde dişi kuş 4 yumurtaya sahipti ve hiç bir yavru yaşayamadı biri yumurtadan çıkamadı diğer ufaklıklarda maalesef ezilerek öldü diye düşünuyorum çünkü kursakları doluydu , yuvalarının yeri sessiz sakindi. Her şeylerı tamdı gaga taşı , vitamin filan eksik etmezdim rahatsız etmezdim.Ama malesef öyle talihsiz bir olay oldu.
Benim sormak istediğim şey.
Bu kuş üreticilerinin kafeslerin bulunduğu mekanda hep loş ışıklandırma var. Turuncu ışık işte. Tavuk yetiştirseler fazla yumurta almak için diyeceğim ama kafes kuşu yetiştiriyorlar ve iki tane karşılaştım ikisindede yuvaların bulunduğu mekanda loş ışıklandırma vardı.
Biliyorum belki saçma bir düşünce ama sormazsam aklımı kurcalar.
Acaba diyorum o ışıklar kuşların yuvada yavrularını görmeleri için mi ?
 
Son düzenleme:
Ev üretimi yapan arkadaşlar bu başlık altında her konuda fikir alışverişi yapabilirler. Böylece birbirimize yardımcı olabilir karşılaştığımız sorunlar karşısında tecrübeli üretici üyelerimizden ortak yardım alabiliriz.
İZMİR BUCADA OTURUYORUM YENİ BİR MUHABBET KUŞU ALDIM BANA ALIŞTI ORTALAMA 2 YAŞINDA DİŞİ Çekoslovak MUHABET KUŞUYMUŞ TÜRÜ BUNA AYNI TÜR MÜ EŞ ALMAM GEREK YARDIMCI OLABİLECEK BİRİLERİ VARMI YAKIN MESAFEDE YARDIMLAŞABİLECEĞİMİZ
 
selamın aleyküm abilerim arkada görünen beyazlı kuş kendi kuşumdu erkekti bi dişi aldım az önce hani birbirlerine saldırıyor gibiler hiç yakın olamadılar yani yeni oldukları içinmi neden böyle olabilir yardımcı olursanız sevinirim
 
herkeze hayırlı akşamlar konu çok güzel olmuş
ben istanbul avrupa yakasındayım
bi çift kuş aldım 3 hafta önce 2 yumurtası vardı şuanda 5 yumurta oldu 2si boş çıktı 3cü dolu inşş çıkıcaklarda anne folluktan çıkmıyo yumurtalar flaş eşliğinde zor baktım inşş yavrularada iyi bakarlar yaa..
benim size sorum şu olucak bende bit problemi başladı ve ben pvc kafes aldım yarın gelicek onlara geçirip ordan tertemiz devam etmeyi düşünüyorum yumurtalara yatmama ihtimali var ama tahta yuvalıkta da çok bit oluyo bi haftadır kullanmama rağmen yine hala devam ediyo..
ayrıca istanbul avrupa bölgesinde üretici arkadaşlar varsa abilerimiz varsa bi çift hollanda yada çek almayı düşünüyorum..
 
bide arkadaşlara tavsiyem petshoplardan almayın kuşlarınızı.
 
Degerli ustalarim fotograflara goreyorumlarmisiniz kuslarimin kizginlik durumunu ve disinin yumurtasinin olupolmadigini özellikle yuva kapisina dikkat ederseniz disi kus kemirdigi icin deligibayagi genisletti ayrica asiri kalamar kemigi tuketiyo su anda yavru almayi cok istiyorum bu kuslari aldigimda altinda 5 yumurtasiylaalmistim maalesef yer degisikliginden dolayı yumurtaya yatmadi 3 aydir bekliyorum bakalim ne olacak degerli yorumlariniz icin simdiden teşekkür ederim resimleriyukleyemiyorum nedenki:((
 

Ekli dosyalar

  • 20160929_202444-1.jpg
    20160929_202444-1.jpg
    609 KB · Görüntüleme: 54
  • 20160929_202513-1.jpg
    20160929_202513-1.jpg
    622.2 KB · Görüntüleme: 53
  • 20160929_202407-1.jpg
    20160929_202407-1.jpg
    618.8 KB · Görüntüleme: 52
  • 20160929_202542-1.jpg
    20160929_202542-1.jpg
    574 KB · Görüntüleme: 49
ANKARA AKYURTTAYIM BENDE 2 ÇİFT MUHABBETIM VAR AKŞAM 2 ÇİFT DAHA GELİCEK NASİPSE.
 
Adana'da ev üretimi yapıp satış yapan var mı acaba?
 
Ben ankara dikimevinde evimde hobi amaçlı 4 çiftle yoluma devam ediyorum..yardımcı olabileceğim her konuyu bana danışabilirsiniz..
hafta sonu cumartesi akşam dikimevinde olacağım,benim kızın yanına erkek alsam fiyat ne olur,istanbula kadar gelirmi
 
Ev üretimi yapan arkadaşlar bu başlık altında her konuda fikir alışverişi yapabilirler. Böylece birbirimize yardımcı olabilir karşılaştığımız sorunlar karşısında tecrübeli üretici üyelerimizden ortak yardım alabiliriz.
Muhabbet kuslarimin 7 tane yumurtasi var bir tanesi bugun yumurtadan cikti korktugum sey erkek kusumda disi kusumla beraber yuvada cogunlukla. Geceleri tamamen yuvada. Gündüz arada girer cikar yavrulara zarar verirmi acaba ??
 

Ekli dosyalar

  • 20170703_201001.jpg
    20170703_201001.jpg
    3.2 MB · Görüntüleme: 38
  • 20170703_193705.jpg
    20170703_193705.jpg
    2.6 MB · Görüntüleme: 37
üstad selam forumda yeniyim aynı zaman da üretim işinde de yeniyim evde üretim yapmaya çalışıyorum 2 çift kuşum var sorum şu ki bu çiftlerin birbirini görmesinde sakınca var mı bu durum üremelerinde avantaj yada dezavantaj sağlar mı neler yapmam gerek yardım ederseniz sevinirim.kuşları hergün balkonda güneş gelene kadar yaklaşık 2 ye kadar havalandırıyorum bu arada.
 

Benzer konular

Geri
Üst