Karadeniz Pet

Muhabbet Kuşu Evcilleştirilmesi ve Eğitimi

alpdna

Yönetici
Yönetici
Katılım
12 Haz 2016
Mesajlar
1,390
Tepkime puanı
711
evcil1.jpg



Muhabbet Kuşu Evcilleştirilmesi Ve Eğitimi


Yalnızlığa birebire olan muhabbet kuşları çok ilgi gösterdiğinizde veya öğrettiğinizde konuşma eğiliminde olan kuşlardır evcil hayvan olarak tercih edilen ve 10 evin birinde bulunan muhabbet kuşları tatlı oldukları kadar eğitimlerinde oldukça zorlamaktadır. Eğitim aşamalarında büyük bir özverili çalışma ile sizlere oldukça iyi arkadaş olabileceklerdir. Kendinize alıştırarak işe başlamalı ve bu çalışmalarınızı aksatmadan devam ettirmelisiniz. Bu alıştırma olayı sizler için oldukça iyi bir yöntem olarak sizlere sunulmaktadır aldığınız kuşun ilk olarak eve ve kafesine alışması gerecektir. Bu gereklilik sırasında kuşlar sakın sessiz yanlı bulunduğu ortama alışması konusunda kendini zorlamaktadır. Bu aşamalarda ötmemesi veya kafes içeresinde hareket etmemesi oldukça doğal bir süreçtir.

Muhabbet kuşunuzu kendinize alıştırma aşamaları

Kuş eve alıştığında sonrasında kendinizi alıştırmalı ve bu sürek içerisinde kuşu dışarıya çıkarmamanız gerekmektedir. İlk olarak kuşunuzun kafesine yaşça yaklaşmalı, on veya on beş saniye kadar elinizi kafesin üzerinde tutmanız gerekmektedir. 10 veya 15 gün sürekli bu işlem yapılmalıdır. 15 gün sonrasında elinizi kafesin içerisinde yine 2 veya 3 dakika elinizi kafesin içerisinde tutmalı ve hareket ettirmemelisiniz. Bu sürece yine 10 veya 15 gün devam edilmelidir. Muhabbet kuşunuzun size güvenmesi artık hiçte zor olmayacaktır. Ona zarar vermediğinizi korkutmadığınızı hissettiği an size yakınlaşmaya başlayacaktır bu süre içerisinde kafesine ve bulunduğu ortama alışan muhabbet kuşlarının eğitimi bitene kadar kafeslerinin yerleri değiştirilmemelidir. Muhabbet kuşu evcilleştirme ve eğitim konusunda eğitilmeye elverişli kuşlar olmaktadır. Size gevmesinden sonra artık ufak ufak kafesinden dışarıya çıkmasına izin verilmesi gerekmektedir ve saat kaç olursa olsun kendi isteğiyle kafese girmediği sürece sizin elinize alarak kafesi koymanız onu sizden uzaklaştıracaktır.

Muhabbet kuşunun konuşma aşamaları

Size ve bulunduğu ortama alışan muhabbet kuşlarına artık yavaş yavaş konuşma eğitimleri verilmelidir bu eğitimler sırasında kuş tek olmalı ve yanında farklı bir kuş olmamalıdır. Eğer farklı bir kuş olursa konuşma olasılığı %40 düşmektedir. Muhabbet kuşları sıralı kelimeleri oldukça rahatlıkla söyleye bilmektedirler. Örnek olarak verecek olursa Annecik, babacık, canım, aşkım, cici kuş, patır- patır, gibi kelimeleri diğer kelimelere göre daha rahat bir biçimde söyleye bilmektedirler her gün onunla yapacağınız sohbetler ve sıralayacağını sıralı kelimeler muhabbet kuşu evcilleştirme ve eğitim sırasında sizlere oldukça yardımcı olacaktır. Bu aşamaları iyi gözlemleyip onları aksatmamanız halinde her söylediğiniz kelimeyi dinleyecek ve zamanı geldiğinde sizle bazı kelimeleri söyleyecektir.

Muhabbet kuşlarının dinleme eğilimi

Tüm dertlerinizi sıkıntılarınızı anlatabileceğiniz muhabbet kuşları sizleri özverili ve dikkatli bir şekilde dinleyerek sizinle göz teması kuracak türde kuşlardır. Sizin kızdığınızı veya üzgün olduğunuzu anlayacak kadar dikkatli olan bu kuş türü sizleri neşelendirmek için elinden geleni yapacaktır. Size güvene Muhabbet kuşu evcilleştirme ve eğitim bittikten sonra sizin elinize gelecek veya kafanıza omzunuza konarak sizinle iletişim halinde olacaktır. Eğitimler sonucunda öğrettiğiniz her şeyi yapacak olan muhabbet kuşları sizlere iyi dostlar olabilirler.

Uyarı: Yukarıda yer alan yazılar ve tavsiyeler sadece bilgi amaçlıdır. Uygulamaların sorumluluğu uygulayan kişiye aittir.
 
Benim hatam galiba kafese alışmadan çıkarmam oldu.Artık elimize geliyor ve bizden korkmuyor,kafesteki yemlik ve suluk gibi objelerin yerini yeni öğrendi, ilk 3 gün elimden besledim su hiç içmedi bende tüneği yem hizasina indirdim, şimdi yemleniyor.Bugün ilk defa kafeste beni çıkar diye maymunluk yaptı,bende dayanamayıp birkaç dakikalığına çıkardım elime geldi hemen;tek sıkıntımız sabahları hariç pek ötmüyor ve tünekte ses çıkarmadan öylece duruyor,içine kapanık bir hali var çözemedim.Hayvan 40 günlük ve şansımıza mıdır bilinmez hiç bizden kaçmadı,ufak bir ürkeklik vardı tabi ama ele gelmesi bi kaç gün sürdü.Bu güzel kuşu sahiplendiren Nevzat bey sağolsun.Yararlı bilgiler için teşekkürler sizede.
 
Son düzenleme:
işime yarayacağı kesin çok teşekkür ederim :)
 
Muhabbet kuşunun arada saldırgan olması normal midir? 3 Hafta önce aldığım 45 günlük yavru muhabbet kuşunu alıştırmaya çalışıyorum avucumdan yem yiyor kafes dışında elimi uzattığımı bazen kaçsada genel olarak geliyor fakat nadirende olsa kafesine parmağımı uzattıp çıkartmak istediğimde saldırgan oluyor bunu saldırgan tavrını nasıl aşabiliriz acaba
 
Muhabbet kuşunun arada saldırgan olması normal midir? 3 Hafta önce aldığım 45 günlük yavru muhabbet kuşunu alıştırmaya çalışıyorum avucumdan yem yiyor kafes dışında elimi uzattığımı bazen kaçsada genel olarak geliyor fakat nadirende olsa kafesine parmağımı uzattıp çıkartmak istediğimde saldırgan oluyor bunu saldırgan tavrını nasıl aşabiliriz acaba
Öncelikle keyifli hobiler. Saldırganlık esnasında refleks olarak elimizi geri çekme hareketinde bulunduğumuzda ve sesli olarak tepki verdiğimizde buna devam ederler. Saldırgan tutum sergiledikleri zaman elinizi kaçırmayın, tepki göstermeyin.
 

Benzer konular

Geri
Üst