Karadeniz Pet

Muhabbet kuşu kafes temizliği

Boncuk3406

Yeni Üye
Katılım
9 Eyl 2018
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Merhaba yeni üye oldum muhabbet kuşumu alalı 10 gün oldu kendisi daha yavru. Kafes temizliği hangi malzemelerle nasıl yapılmalıdır ve ne sıklıkla bilgi verirseniz sevinirim ☺️
 
Kokuyu engellemek ve temiz bir zemin için taban malzemesi kullanabilirsiniz. Ben zeolit öneriyorum.
Zeolit aylarca temizlemeden kullanılabilir. Benim tavsiyem 6-8 haftada bir tuzlu suda bekletip içinde yüzeye çıkan malzemeler toplandıktan sonra tekrar kullanılabilir.

Temizlik için profesyonel ürünler kullanılmasından yanayım. Virkon S kullanıyorum ve son derece memnunum.
Haftada bir defa kafes ve bütün ekipmanları, %1 oranında Virkon S - su karışımı ile spreyleyerek temizlenebilir. Yemlik, suluk vs durulanıp kuruduktan sonra kullanılır. Kafeste durulama yapmaya gerek yoktur. Kafesin kirlenen yerleri bez yardımıyla silinip kullanılabilir. Kuşlara temas etmesinde veya yutulmasında (aşırı olmamak kaydıyla) herhangi bir sakınca yoktur.
 
İlginiz ve verdiğiniz cevap için teşekkür ederim dikkate alacağım
 
Ben genellikle 4 günde 1 temizliyorum . Temizlerken de su yardımı ile bütün her yeri yıkayıp , peçeteyle kurutuyorum ardından kafesin köşelerine , kaka yaptıkları tabağa ve alt tabanın ortasına parazit spreyi sıkıyorum ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Suluk ve yemlikleri de da el sabununu , su dolu suluğun ve yemliğin içine 1-2 damla sıkıp köpürtüyorum ve çok iyi bir şekilde duruluyorum.

İyi günlerde besleyin :)
 
Teşekkür ederim bende sirke ve sabun kullanmayı düşünüyorum
 
Geri
Üst