Karadeniz Pet

Muhabbet Kuşu Kanat Kesimi Sonrası

Bekir Kaya

Yeni Üye
Katılım
20 Ocak 2017
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
20170120_150450.jpg
20170120_150445.jpg
Merhabalar abilerim,ablalarım alalı 4 ay oldu bir muhabbet kuşum var. Bugün fark ettim kanadında ensesinde, kafasında çıkan çubuk gibi şeylerden daha kalın ve uzun şeyler çıkıyor bunlar nedir? Ve tuylerini normalden biraz daha fazla çekiyor seyreklestigini de fark ettim tüy mu degistiricek? Bir de kuşumun kanadı alındığında kesilmiş bize alışması için. Şimdi ise hala ucamiyor. Ara da kafesin içinde yanlara tutunarak kanatlarını çırpıyor onun dışında hiçbir şey yapmıyor uçmaya dair, ve kanatlarında sorun varmıdır kesilmesi yüzünden? Ne ile kesildi bilmiyorum ve uzamıyor. Lütfen yardımcı olun, ne yapmam gerekiyor.
 

Ekli dosyalar

  • 20170120_150216.jpg
    20170120_150216.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 151
  • 20170120_145955.jpg
    20170120_145955.jpg
    5 MB · Görüntüleme: 158
  • 20170120_145948.jpg
    20170120_145948.jpg
    5 MB · Görüntüleme: 183
Çok saçma gerçekten çok saçma tam bir zalimlik kuş uçan bir hayvandır. Kuşun kanat tüyleri kesilmez. Belki hayvan bunalıma girer uçamadığı için benden söylemesi umarım kuşunuz bunalıma girip tüm tüylerini yolmaz çünkü kuşlar bunalıma girince tüylerini yolmaya başlıyor. sonrada çıplak kalıyor. Ama kuşunuz iyi ise tüyleri yeniden uzayacaktır. ve ya kuşunuz tüylerini çıkaracak ve yeniden uzatacaktır
 
Kafasındaki şeyler tüy kapsülleri yani kuşunuz tüy değiştiriyor. Yeni tüyler çıkıyor eskileri dökülüp. Kesilen kanat geri uzamaz malesef. Kanatların Köklerinden çekilmesi lazım. Ancak hiç tavsiye etmem hayvanın canını çok yakarsınız.kanayabilir ve malesef ölebilir. Yazık olur.
 
Bence de kuşun tüyleri çekilmeli ama tabi kanat tüyü olduğu için o tüyleri çektiğinizde direk kanar. Ve kuş ölebilir
 
Nasıl bir mantıktır bu .Kuşun kanadını kesip uçmasını engelleyip size alışmasını beklemek. Ona eziyet etmekten başka bir şey değildir. O kanatların düzelmesi için çekmekten başka çare yok yada dökülüp yeniden çıkmasını bekliceksin ki buda artık 3. tüydemi olur 4. tüydemi bilmiyorum. Kesik kanatlara bakın diplerine doğru yada bir tanesini çekerek kontrol edin ama çekerken çok dikkatli olmalısınız. Hatta tecrübeniz yoksa bilen birine çektirmek daha iyi olur. Eğer kanamazsa belli aralıklarla (haftada 1 veya 2 haftada 1 olabilir) kesik tüyleri çekin. Ama bu bile kuşun sizden korkmasına ürkekleşmesine sebep olacaktır :(
 
Nasıl cahilce bir hareket inanamıyorum ya. Hangi akıl fikiri ile yapabilir ki.. Ne kadar masum. Bir kuşa böyle yapmak insanlık değil.
 
Kuşunuz en uçtaki kanadından başlayarak tek tek çekin. Hafif kanama olabilir ama ölmez. Arkadaslar fazla abartmışlar ölebilir diye. Kesileli 2-3 ay olduysa kanamaz zaten. Damarlar kurumuştur. Bu şekilde kanat kesenlere Allah vicdan merhamet versin.
 
Maalesef çoğu serbest kuş satıcısı bunu yapıyor çok da üzüldüğüm bir durum. Okuduğuma göre makasla kesilen kanatlar tekrar çıkmazmış veya bi ihtimal tüy dökümünde çıkarmış, abilerim ablalarım açıkçası kuşum hemen hemen 5-6 cm kadar yükselebilir 2-3 kanat cirpisinda nasıl desem istese uçabilecek gibi ama uçmaya hevesi de yokmuş gibi davranıyor. Kökten çekip canını yakmak da istemiyorum Allah korusun dediğiniz gibi kanayıp ölebilir. Sizin tavsiyelerinizi istiyorum bilen kişiye çektireyim mi yoksa tüy değişimine mi bırakayım ? Sonuçta galiba 1-2 ay içinde çekildikten sonra duzeliyormuş bekleyebilirim tüy dokmesini ama uçma eylemini unutabilir mi?
 
Kanatları çektirin bu şekilde hergün iskence çekiyor. Kanatları çektirmekle ölmez. 2-3 ay oldu demişiniz. Damarlar kurumuştur kanamada olmaz ama yeni kesildiyse kanama olabilir.
 
Tamam Cengiz bey çok teşekkür ederim.
Teşekkürler güzel yorumlarınız için iyi forumlar.
 
Allahım yarabbim sen bana sabir ver.... Nedir bu ya nedir.... Bunun kanatları kesen adamın inşallah kolları kırılır da çevresine mahkum kaldında belki bir nebze anlar... Cengiz beyinde söyledi gibi günde 2-3 kanat çekerek kesik kanatları tamamen çekin çektiniz kanatların dibine vazelin sürün veya sarı kanteron yağı damlatın. bu süreçte kuşuunuza B vitamini takviyesi yapmanız lazım 2 şer gün boşluklarla 10 gün boyunca B vitamini takviyesinde bulunun inşallah sağlıklı kanatlarına kavuşur
 
Çok üzüldüm vahşet bunun adı. Yazıklar olsun iğrenç petshopçular.. Yavrumdan ne istediniz. El kadar kafeslerde istif halinde yaşatıyorsunuz zaten kanadından ne istediniz. Yerinizde olsam aldığım yere gider hesap sorardım. Gerçi ne fark edecek de en azından bir başka yavruya bu işkenceyi yapmasına belki engel olur. Birde bu yavruların üzerinden para kazanıyorlar.. Zehir zıkkım olsun haram olsun aldığınız paralar
 
Ablalarım abilerim. Sanırım artık çekmeme gerek kalmayacak 1 hafta önce fark ettim 2 kanadında da 1 çift yeni tüy çıkarmış. Allah'ıma bin şükür acı cekmesine gerek kalmayacak inşallah.
 

Ekli dosyalar

  • 20170201_001704.jpg
    20170201_001704.jpg
    578 KB · Görüntüleme: 164
Benimde ilk kuş aldığım adi herif kuşların kanadını kesmiş daha yem almak için bile olsa o cani ile işim olmaz


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Abilerim ablalarım. Kuşum yavru hala ve ilk tüy değişimini yapıyor ve kuyruk diye tabir ettiğimiz yerden 2 tane köklü tüyü çıkardı. Acaba oradan tüy gelecek diye mi? Zaten oradaki tüylerin uçları kötü haldeydi.
 
Abilerim ablalarım. Kuşum yavru hala ve ilk tüy değişimini yapıyor ve kuyruk diye tabir ettiğimiz yerden 2 tane köklü tüyü çıkardı. Acaba oradan tüy gelecek diye mi? Zaten oradaki tüylerin uçları kötü haldeydi.

Dökülen tüylerin yerine yenileri gelecektir. Tüy dökme döneminde ona yardımcı olmak için bazı ek gıdalar kullanman iyi olacaktır. Forumda bununla ilgili geniş bilgiler var. Forumdan bulabilirsin. Ama en basitinden maydonoz verebilirsin kuşuna 2-3 günde 1
 
kökten çıkan yeni gelir ama kesilenler gelmez , yukarıdaki tecrübeli arkadaşları dinle derim
 
Geri
Üst