Karadeniz Pet

Muhabbet kuşu yem saklama koşulları (özellikle sıcak havalarda) !!!

umitFB

Onursal Üye
Katılım
13 Ocak 2019
Mesajlar
2,195
Tepkime puanı
1,109
Arkadaşlar malum havalar ısındı, sıcak havalarda yemler çok çabuk bozuluyor (güvelenme, kurtlanma, bayatlama vs.) Öncelikle yemlerinizi cam kavanozlarda muhafaza edin, bunun nedeni hava almaması ve her daim taze kalması içindir. Cam kavanoz dediğim bildiğiniz ev hanımlarının menemen yaptığı kavanozlar.

Cam kavanozların faydasını şu şekilde anlayabilirsiniz; çerez, çekirdek,bisküvi vb. şeyleri kavanoza koyup bekletin ve 1 ay sonra açıp bakın ilk günkü gibi taze olucaktır, uzun süre bayatlamaz ;) Aynı yemlerde bu şekilde taze kalıcaktır.

İkincisi yaz sıcaklarında, yem kavanozlarını buz dolabının kapağında muhafaza edin, ve vitaminleride aynı şekilde buz dolabına koyun. Ve yemlikleri fullemeyin az az doldurun. Ben bu şekilde yapıyorum ve çok memnunum sizede tavsiye ederim.

Ufak 1 bilgi paylaşayım dedim :)
 
Evet Bende kuş yemlerini ve kumunu konserve kavanozunda saklıyorum.Güneş ışınlarından korumak için kavanozları poşetlere koyup sarıyorum.Hava almayan büyük boy plastik saklama kutum var onun içinde saklıyorum.Vitaminler ve diğer sağlık ürünlerini kilitli ayrı bir kutuda ecza dolabı gibi.Her iki kutuyu da güneş almayan bir yerde saklıyorum.
 
Ben de evimde ardiye var güneş görmeyen kuş vitaminini orada saklıyorum ayrıca yemini de dedigin gibi kavanoz içinde kapağı kapalı şekilde saklıylrum evin diğer bölümlerine göre orası daha serin
 
Geri
Üst