Karadeniz Pet

Muhabbet kuşu yeni gelen kuştan korkuyor

bagcibasi

Yeni Üye
Katılım
22 Şub 2019
Mesajlar
2
Tepkime puanı
2
Daha önce başlığı açılmıştır ama bu konu ile ilgili görüşlerinize ihtiyacım var.

Birkaç gün önce 1 yaşındaki erkek muhabbet kuşum Angel'a arkadaş olsun diye tanıdığım bir üreticiden 1,5 aylık yeni bir erkek kuş aldım ve çabuk alışırlar diye aynı kafese koydum ama Angel yeni gelen kuşa bir türlü alışamadı, korkarak ve kaçarak yem yiyor, saldığımda ondan uçarak kaçıyor. Kuşlar hiçbir şekilde birbirine zarar vermedi ve hırçınlıkları yok. Angel da insana çok alışkın ve yavruyken aldığımdan beri başka hiçbir kuşla aynı kafeste yaşamadı. Kafesleri de oldukça geniş ve üç adet ahşap tüneği var. Bu şekilde bir süre daha beklemeli miyim?
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20190222_185859.jpg
    IMG_20190222_185859.jpg
    4.8 MB · Görüntüleme: 78
Son düzenleme:
Değerli yorumlar için teşekkürler, tavsiyenize uyup plastik tüneği çıkarıp diğer iki tüneği biraz daha aşağı çektim. Bundan sonrası sabırlı olmaya bakıyor.

Dişi kuş almadım çünkü Angel bana ilk geldiğinde tüy sorunu yaşıyordu ve uçamıyordu. Bira mayası ve takviye besinler ile iyileştirebildim ama kuş artık uçsa da kendine güveni tam gelmedi, bir de üstüne daha saldırgan yapıda olan dişi bir kuş alırsam strese girer diye okumuştum, iki erkeğin daha kolay uyum sağlayacağı da yazıyordu o yüzden seçtim. Yalnız kalmamalarını istiyorum sadece, üremeleri değil maksadım.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst