Karadeniz Pet

Muhabbet Kuşum İle Genel Sorunlarımız :)

Alican Kırcaali

Meraklı Üye
Katılım
28 Ara 2013
Mesajlar
136
Tepkime puanı
0
Öncelikle hepinize merhaba,
bende artık bu güzel forum'un bir ailesiyim ve bir mubiş sahibiyim :)
16 Aralık günü erkek yavru bir mubiş aldım yaklaşık 30-45 günlükdü aldığımda.
Bağ ve güven olarak hiç bir sorunumuz yok çok şükür :)
Evet arkadaşlar daha önce hiç kuş beslemediğim için pek fazla bilgi sahibi değilim , bu yüzden de sizlere bir kaç soru soracağım
1. Soru: Kuşum hiç suluğundan su içmiyor yada ben öyle zannediyorum, bir ara suluğunda ki su miktarını kalemle belirmiştim bir süre bekledim ama hiç azalmadığını çizgiyi geçmediğini suyun hala sabit olduğunu gördüm.
Suluğundan nasıl su içer , yada başka bir şeye mi su koymalıyım , bu hafta yemliklerden birine su koydum ama geri döktüm bugün. Ara ara da avucumun içinden su içiriyorum bununda bir zararı olur mu ? Kafes içi ve dışı alışkanlığı açısından ?
2. Soru: Kuşum da değişik bir koku var , afferdersiniz sanki insan kusmuğu gibi kokuyor kusum, bu bir hastalık falan mı ? Sizin kuşlarınızda da koku varmı?
3. Soru: Geçen hafta kuşum ishal olmuştu daha doğru netten yaptığım araştırmalar sonucu böyle bir kanıtı vardım , suanda ishali geçmiş durumda ilaç kullandım tabi ama su içmedi için kendi kendine iyileşmiş oldu :) ama bazen kakası popusuna yapışıyor , bu yapışma olayıda bir hastalıkmıdır ?
4. Soru: Birde kuşum çok kaşınıyor , bunun için bir sprey aldım onu kullanıyorum kasıntı ve bit parazit için onu da ne kadar süreyle kullanmalıyım ?
5. Soru: Birde muhabbet kuşumun uyuması için nasıl bir ortam olması lazım ?
Ben hergün aynı saatte kafesinin üzerini örtüyorum ama tv ve lamba açık oluyor bu uyumasına engel olur mu ?

Şimdiden yardım edecek bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum :)
 
Son düzenleme:
hayırlı olsun ınsallah saglıklı bır sekılde buyutursun
1 oncelıkle resım koyabılırsen kafes duzenıne bır bakalım ve kusa da
2 anlayamadım :)
3 ılac olarak ne kullandın .kakasının resmınıde yuklersen yardımcı olabılırz
4 parazıt ıcın ne kullanıyorsun
 
hayırlı olsun ınsallah saglıklı bır sekılde buyutursun
1 oncelıkle resım koyabılırsen kafes duzenıne bır bakalım ve kusa da
2 anlayamadım :)
3 ılac olarak ne kullandın .kakasının resmınıde yuklersen yardımcı olabılırz
4 parazıt ıcın ne kullanıyorsun


Teşekür ederim , İnşAllah
Kafes düzenimiz böyle , birde cerezimiz var ama sürekli takmıyorum 1 tanesini dün bitirdi , haftada 1 tane takıyorum , cerezimizde kafesin 1. resime göre sağ tarafta tüneğin son bölümünde
x95B3x.jpg

Kd2VVe.jpg

İlaç olarak Deep - Fix Oral çözelti kullandım , kaka resmini şimdi cekemiyorum malesef yeni temizledim kafesini yarın çeker koyarım
Parazit içinde Avispray markalı bir sprey kullanıyorum
Petshop sahibi elinde ki en iyi markaların bunlar olduğunu söyledi
 
Son düzenleme:
avi spreyın üstünde yazıyor zaten..koku önemli bişey.ve dışkının yapışmasıda. daha yakın ve net fotolar lazım bence bide dışkı fotosu.
 
tahta tunek kullanırsanız daha saglıklı kuslar ıcın uzun olan tunegın yerıne mutlaka su ıcıyordur bence elınızden ıcırmeyın alışmasın ona ve tuye de gırmış olabılır kusunuz oyuzden de kasınıyordur yada kuslar genellıkle tuylerını duzeltırler devamlı.
ben artap ve vilmectin kullanıyorum
 
avi spreyın üstünde yazıyor zaten..koku önemli bişey.ve dışkının yapışmasıda. daha yakın ve net fotolar lazım bence bide dışkı fotosu.

en kısa sürede dışkı fotusu ile diğer resimleri yükleyeceğim , kafesini yaklaşık yarım saat önce temizledim , kakasına da yapmamış hala yapar yapmaz çekerim.
Koku için neler yapılabilir ? Biraz bilgi verirmisiniz


-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:24 -->-> Daha önceki mesaj 18:21 --

tahta tunek kullanırsanız daha saglıklı kuslar ıcın uzun olan tunegın yerıne mutlaka su ıcıyordur bence elınızden ıcırmeyın alışmasın ona ve tuye de gırmış olabılır kusunuz oyuzden de kasınıyordur yada kuslar genellıkle tuylerını duzeltırler devamlı.
ben artap ve vilmectin kullanıyorum

Tünekleri bizzat kendim yaptım ağaç dallarından , ilk kafesi aldığımda bana plastik tünek verdiydiler netten araştırınca kendim ağaç dallarından yaptım ,
sadece üzeri yontulmuş ve zımparanlanmış olduğu için plastik gibi duruyordur :)
şuanda kuşum 2 aylık olması lazım tam doğum zamanını bilmediğim için ,
2 aylık kuşlarda tüy dökmesi veya yeni tüy gelmesi olur mu bir araştırayım
İlaç öneriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim


-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:40 -->-> Daha önceki mesaj 18:24 --


@murat DEMİR11;
@Selahattin GÖKTAŞ;
Bu da kusumun suan ki kakasının görüntüsü , ben bir anormallik görmedim ?
KrRXaK.jpg

Buda suan ki popu resmi :)
xG5MVw.jpg

Buda kendileri kuşum PIRPIR :)
wOB4PK.jpg

eyRZ7x.jpg

 
kuş normal görünüyor suyu içiyordur merak etme
 
kuşunuz 4 aylıktan büyük gibi duruyor ustalar daha iyi bilir ama... ayrıca kuşunuzun bitlendiği kanısına nerden vardınız da hemen parazit spreyi kullnıyorsunuz? yok yere kullanmak zaralı olmaz mı? pet shop sahipleri sprey satmaya bayılırlar... şüphelendiğiniz hastalık vb. durumlarda pet sopa değil veterinere gidiniz... plastik tünek başlarını ağaç dalı uçlarına takıp tahta tünek yaratmanıza bayıldım. Hariha fikir. Kuşunuz ishal falan değil. su içiyordur merak etmeyin.
 
Maşallah kuşunuz çok şirin inşallah sağlıklı uzun yıllar sizle uyum içerisinde yaşar :)
 
merhaba arkadaşlar fotoğraftaki kuşumu 1 ay önce aldım.cinsi ve ırkını söyleyebilir misiniz? elime alıştırdım fakat çok ürkek bir kuş en ufak bir tepkide ürperiyor hemen.bir de fotoğraftaki gibi devamlı kaşınıyor.elleriyle ve gagasıyla kanatlarının altını boynunu vs devamlı kaşınıyor.acaba kaşınmasının nedeni nedir?teşekkürler..
xGVR7e.jpg

e2Ajvw.jpg

Krr9MK.jpg
 
MUHABBET KUŞUNDA KAŞINTI VE BİTLER

Belirtileri: Kuşun sürekli kaşınması, gagası ile tüylerini sıkıştırmaya çalışarak didiklemesi, tüylerini kabarık tutarak sürekli silkinmesi ve gövdesini bir yerlere sürtmeye çalışması.

Sebepleri: Kuşun gövdesinde, tüylerinin arasında gözle görülebilen koyu renkli çok küçük canlılar var ise bunlar kaşıntıya neden olan asalak hayvanlar yani bitlerdir. Kuşların en büyük zararlılarındandır. Kuşu elimize aldığımızda kanat altı ve ense tüylerini hafifçe üflersek bitleri rahatça görebiliriz. Bu bitler kuşun geldiği yerden, başka bir hayvandan yada yeni alınmış bir kafes aksesuarından gelebilir. Eğer yavru ve yuva varsa bu kısımlarda kontrol edilmelidir.Aşırı oranda üredikleri zamanlarda öldürücüdürler. Bitleri gündüz faaliyette görme olanağı yoktur. Bunlar geceleri ortaya çıkarlar. Eğer muhabbet besleyen kişi biraz ihmalkâr yaradılışlı ve dikkatsizse, hızlı bir üreme sonucunda muhabbet bir felâketle karşı karşıya kalacaktır. Çünkü bitler çok küçük olmaları nedeniyle pek kolay görülmezler, buna karşın büyük birer kan emicidirler. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında üreme sonucu çok çabuk çoğaldıklarından dikkatli olunmalıdır.
Kafeste bit olup olmadığını anlamak için kafes geceleri dinlenir. Kuşlar huzursuz ve kıpırtılı iseler bir bit hücumu karşısındalar demektir. Tehlikelidirler, özellikle yazın ortaya çıkan bu hayvanlar, akşamları kuşa rahat vermezler. Kuşun kanını emerek onun zayıf düşmesine ve hastalanmasına neden olurlar. Tünek başlıklarındaki delikler bitlerin saklanacakları yerlerin başında geldiklerinden, buraların incelenmesiyle de varlıkları anlaşılabilir. Bitkilerdeki bitler farklı olup, kuşlar için zararlı değildir. Bitin varlığını anlamak için kafesin köşelerine, saklı bulunan alt kısımlara, dar bölgelere ve tünek kamışlarının uç kısımlarına bakılmalıdır. Bitin kendisini görebileceğimiz gibi bıraktığı beyaz dışkılarını da noktalar halinde görebiliriz. Ayrıca yuva var ise elimizi yuvaya soktuğumuzda kıpırtılarını ve kaynaşmalarını hissedebiliriz. Daha da bilemiyorsak kafesin bir köşesine küçük bir pamuk parçası yada beyaz mendil koyarsak bir kaç gün sonra burada yuvalandıklarını görebiliriz.
Bir siteden alıntı yaptım yeterince açıklayıcı bence. Büyük ihtimal bitli değildir kuşunuz. Ama yine de bi bakın kanat altına falan. olmadı veterinere götürün. Kuşlar tüylerini sürekli kurcalar, kuyruk bitimindeki yağı gagasıyla tüm tüylerine sürerler.
 
Geri
Üst