Muhabbet kuşum bacağını ısırarak kanatıyor. Bir süre boyunluk taktım, hücre yenileyici sprey kullandım yarası iyileşti, boyunluğunu çıkarır çıkarmaz tekrar gagasıyla yara yapmaya başladı. Neden olduğunu anlayamıyorum lütfen yardım eder misiniz?
Teşekkürler deneyeceğim kilosunu da ölçüp haber edeceğim.Dışkı normal. Kuşunuzda dış parazit olabilir.
Herhangi bir veteriner kliniğinden sonu mec-mac ile biten ivermektin içerikli dış parazit damlası enjektöre çektirin,5 ml almanız bile uzun süre yeterli olur. İvomec,avromec, zimec olabilir.
Kuşun ense tüyünü aralayıp derisine gelecek şekilde 1 damla damlatın ve biraz ovalayın. 15 gün sonra tekrar 1 damla damlatın aynı şekilde. 1 damladan fazla damlatmamaya dikkat edin. Her 6 ayda 1 kez 1 damla yapın bu sefer. Damla yapıldıktan sonra 3 gün banyo yapmasın.
Takviye olarak ise BT Amin Forte ve Biyotin kullanmanızı öneririm. Karadenizpette var. Veya dilerseniz başka yerden alabilirsiniz ama orijinal ürün olmasına dikkat edin, piyasada sahteleri de varmış duyuyoruz.
Boyunluğu takın ve eczaneden rif ampul alın o yaralı kısma biraz sürün. 2 gün sürün.
Bu arada kuşunuz kaç gr? Hassas teraziyle ölçer misiniz?
Teşekkürler vakit geçirmek için çabalıyoruz kendisi biraz uzaklaşıyor.Boyunluk takmaya devam edin. Ve kuşun ilgisini başka yere çevirin. Bol bol ilgilenen oyun alanı yapın, yeni oyuncak alın top alın vs kısacası ilgisini dağıtın. Soruları cevaplarsanız memnun olurum.
Yarasına nasıl bir tedavi uyguluyorsunuz? Veteriner gördü mü?
Zayıf duruyor, başka herhangi bir hastalığı var mı, iştahı nasıl ve yeni yeni yapılmış dışkısını atınız. Vitamin, probiyotik kullanıyor musunuz?
Son durum nedir ? Dış parazit damlası yapıldı mı?Teşekkürler deneyeceğim kilosunu da ölçüp haber edeceğim.