Karadeniz Pet

Muhabbet Kuşum garip davranıyor

Kuşum bana alışır mı ?


  • Kullanılan toplam oy
    4

Hilal Ebrar

Yeni Üye
Katılım
28 Eyl 2018
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
10 gün önce aldığım kuşum petshopcu 1 aylık yavru diye verdi. aslında baya iri. İlk geldiği sıralar korkuyordu ama kaçmıyordu elimden yem yediriyordum. Aldığim yerdeki adam avucunun içine yakalayıp avucunda sev fazla sıkma dedi. Yakalamayı denedim çok çirpındı sonunda yakaladım elimi ısırdı geri koydum şu son 3 gündür acaip bi şekilde bağırıyor kaçıyor çırpınıyor yem yerken bile tedirgin artık bana alışmaz mı sizce ?? Güvenini kazanmak için ne yapabilirim ??
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20180928-015110.png
    Screenshot_20180928-015110.png
    994.7 KB · Görüntüleme: 38
Başta hata yapmışsınız ilk güvenini kazanmak için kafese yaklaşıp hicbir temas kurmadan onunla konuşmanız iltifat etmeniz ònemli önce sizden zarar gelmecegini ogrenmeli sonra yavas yavas avucunuzdan yem yemeli parmaginiza binmeli.
 
Cok yanlis bilgi vermisler evet.kuslar avuc icinde tutulmaz. Isirir isirmaz birakmaniz da onu isirmaya tesvik edebilir. Cunki isirinca birakicanizi ogrenir. Elinizi uzattiginizda isiricak gibi aniden hareket yaparsa korkmadan elinizi geri cekmeden oldugu yere tutun elinizi ne geri cekin neden kusa uzatin. Alisir ama zaman alir. Yalniz 1 aydan buyuk bir kus fakat gozlerinde iris olusmamis yavruda sayilir. Tuy doneminde b vitamini daldari gibi seyleri eksik etmeyin. Alismasi icin kafes ici egitim verin yani kafese yaklasip elinizden bi zarar gelmiceni onu bir daha tutmucanizi ikna etmelisiniz. Yavas hareketlerle parmak uzatarak elinizi kafesin icinde tutarak deneyebilirsiniz. Arada kapagi acik birakin kendi ciksin ucsun evi tanisin sizin hareketlerinizi takip etsin. Almak istediginiz de nazik sekilde seslenerek yavasca gidin kacsa bile sinirlenmeyin yine deneyin. Dedigim gibi zaman alan bir surec olacak ama basaricaksiniz emin olun.
 
Geri
Üst