Karadeniz Pet

Muhabbet Kuşum Hasta !!

Salih4774

Yeni Üye
Katılım
8 Ara 2018
Mesajlar
2
Tepkime puanı
1
Arkadaşlar kusura bakmayın yeni üye oldum bu ilk konum, umarım doğru açabildim .
Arkadaşlar Ankarada oturuyorum, limon adında 2 yaşında bir muhabbet kuşum var. Limon çok hareketli, konuşkan ve cana yakın bir kuş , normalde evde serbest bir şekilde dolaşıyordu.

Yaklaşık 15 gün önce ishal oldu. Hareketli olan kuşum halsiz ve konuşmaz oldu ve ara ara ağrısı varmış gibi titriyordu. Kakasını hep sulu yapıyordu, başlarda hep sarı leke bırakıyordu. Patates haşlaması ve pirinç haşlaması yedirdim. Oda sıcaklığına çok dikkat ettim, kafesini sıcak tuttum , 2 haftadır kafesinden dışarı pek çıkartmadım. Hafif stres de oldu.

Avisol A , Avisol B, Avidiare bağırsak antibakteriyeli ve Avidar yem takviyesi verdim, biraz geçti kakası hafif şekillendi gibi ama tam iyileşmeyince ve titremeler geçmeyince 1 hafta kadar önce evime yakın bir veterinere götürdüm. Bana avidiareden ve avisol b den verebileceğimi söyledi, sadece üşütüğünü söyledi, Kalörifer peteğinin karşısına koyup üstünü örtmememi ve birkaç güne geçeceğini söyledi. Ama İlacının azaldığını söyleyince 0.5 lt lik bir pet şişenin içine antibakteriyel bir ilaç hazırladı ve verdi . 6 gündür bu ilaçlı suyu oğluma içiriyorum. Kakasındaki sarı lekeler gitti ama kakasının ortasındaki beyaz kısmı hala yok, kakasının rengi koyu yeşil hatta biraz gri, ortasında olması gereken beyaz kısmı o yeşil kısmın etrafına dolanmış gibi.
Resim olarak ekleyeceğim.
Bir de kuşum hala stresli ve titriyor bazen. Ve pek uyku uyuyamıyor ve hala biraz halsiz ama yemini ve suyunu içmede bir problemi yok.

Sizce kuşumun ishal dışında farklı bir hastalığı var mı?. Farklı bir veterinere mi götürmeliyim yada farklı bir ilaç mı vermeliyim.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden çok teşekkür ederim.

WhatsApp Image 2018-12-08 at 15.05.49.jpeg
WhatsApp Image 2018-12-08 at 15.05.49.jpeg
WhatsApp Image 2018-12-08 at 15.05.49 (1).jpeg
WhatsApp Image 2018-12-08 at 15.42.25.jpeg
 
Son düzenleme:
Farklı veterinere gitseniz iyi olur dışkılar normal değil. Geçmiş olsun.
 
büyük şehirdeyseniz istanbul,ankara gibi internetden biraz araştırıp kuş ve egzotik hayvanlar konusunda uzmanlaşmış bir veterinere gitmelisiniz.zaten google da yorumlar size aşağı yukarı fikir veriyor.veya veterinerlik fakültesine gidebilirsiniz.daha iyi sonuç alırsınız.
 
mikrobik olmadığını düşündüğüm ishaldan avidiar,aspur ve daldarıyı 4-5 gün vererek kurtuldum.
 
Geri
Üst