Karadeniz Pet

Muhabbet kuşumun sevda papağanını kıskanması durumu

Antonio ve Boncuk

Yeni Üye
Katılım
12 Tem 2018
Mesajlar
13
Tepkime puanı
2
Merhaba. Size 4-5 sene önce olan bir olaydan bahsedeceğim. Sonra da sorumu söyleyeceğim. Seneler önce bir muhabbet kuşu satın almıştık. Her şey çok güzeldi. Yerinde duramayan çok oynak bir kuştu ve hepimize karşı çok samimiydi. Annem doğum yaptıktan bir süre sonra yemeyi içmeyi kesti. Kafesin tepesine tutunup öylece duruyordu. Önceleri de çok halsiz davranıyordu. İlgim eksik kalmıştı, biliyordum ve içim içimi yiyordu. Bu yüzden intihar etmeye çalıştığını düşündüm ve olan oldu. Kuşum öldü. Günlerce ağladım çünkü sürekli kendimi suçluyordum. Hâlâ suçluyorum. Annem yeni doğan kardeşimi kıskanıp intihar etmiş olabileceğini söyledi fakat hiçbir zaman emin olamadım. Şimdi onunla aynı ismi taşıyan bir muhabbet kuşum var. Aramız iyi. Dün bir sevda papağanı aldım, düşünmeden hareket ettim. Onu kıskanıp bu kuşta aynısını yapıp yemeden içmeden kesilir mi? Lütfen yardımcı olun, aynı kaybı yaşamak istemiyorum. Özellikle ona bu denli alışmışken, evladım gibi benimsemişken yine kaybetmek istemiyorum. Ne yapmam gerekiyor?
 
Diğer kuşunuz nasıl öldü? Hastalık sebebiyle mi, açlıktan mı?

Bu kuşunuzun diğer kışla olan iletişimini gözlemleyin. Anlaşamıyorlarsa aynı kafeste bakmayın. İkisine de gereken ilgi ve özeni gösterin.
 
Diğer kuşunuz nasıl öldü? Hastalık sebebiyle mi, açlıktan mı?

Bu kuşunuzun diğer kışla olan iletişimini gözlemleyin. Anlaşamıyorlarsa aynı kafeste bakmayın. İkisine de gereken ilgi ve özeni gösterin.

Diğer kuşumun hastalığı falan yoktu. Çok canlı bir kuştu yerinde duramazdı ve sürekli bağırırdı. Seneler sonra birden hiçbirimize yüz vermemeye başladı. Bu annem hamileyken yavaş yavaş gelişti ve kardeşim doğduktan bir süre sonra yemeden içmeden kesildi. Bir şeyler yiyip içmesi için çabalıyordum ama resmen boşuna çırpınıyordum. Annem doğan kardeşimi kıskanıp intihar girişiminde bulunmuş olabileceğini söyledi ama bilemiyorum..
 
İntihardan dolayı olacağını sanmıyorum büyük bir ihtimal hastalıkdan dolayı olmuştur. Vadesi dolan gidiyor bu hayattan. Allah rahmet eylesin
 
Geri
Üst