Karadeniz Pet

muhabbet kuşunuzu eve ilk getirdiğiniz gün

selen canaydın bedel

Onursal Üye
Katılım
26 Mar 2013
Mesajlar
2,365
Tepkime puanı
53
eve getirir getirmez hemen kafese koymayın,onun ürkekliğini korkusun yenmesi için en azından 2 veya 3 ssat dışarıda sizinle vakit geçirsin( ilk dakikalar ilk saatler çok önemli) mesela elinize yem koyun ve uzatın önüne elinizden yem yesin,suyunu bir çay tabağına koyun ordan içsin bu zaman sürecinde ayrıca yumurta maması yapın (hoşgeldin maması) bir kaba koyun önüne bırakın ondan yesin ,bu saatler içerinde onunla sohbet edin,işaret parmağınızla tünek yapın ve ayak önüne koyun parmağınızı üstüne çıkmasını sağlayın ve bu saatler içersinde tekrarlayın , parmağınızda olduğu anlarda onun göbeğini gagasını yavaş yavaş yaklaşrak öpün yavaş yavaş,bunu o alıştıka tekrarlayın,yine göbişini okşayın ve bu tür hareketleri yaparkende ona güzel sözler söyleyin gülümseyerek,yani kısaca zengin saatler geçirin ilk eve geldiği saatlerde.sonra kafesinede parmağınıza alarak koyun (canım cicim ,bitanem gibi lafları yumuşak bir ses tonuyla söyleyin hep ona,bir bebek gibi şefkatle yaklaşın) ve ondan sonraki günlerdede yine dışarı çıkarın ama izin verin kendisi çıksın(kapısını açık bırakın)bekleyin hemen çıkmayabilir çekindiği için siz uzakta durun kafesten biraz takip edin ,o yavaş yavaş çıkacaktır ilk 10 dk çıkmazsa parmağınızla tünek yapın içeri sokun ve önüne koyun parmağınıza gelmesini sağlayın ve dışarı çıkarın kafesin üstüne yada yere bırakın yarım saat vakit geçirin ilk hafta çok önemli bu şekilde devam etsin.sonra yavaş size alıştığını göreceksiniz.

mama tarifi yazıyorum haftada 1 defa vereceksiniz
tarif : 1 tane haşlanmış yumurtayı 4 de bölün 2 parçasını alın( 2 kuş için parça yeterlidir) bir kaba koyun,içine bir çay kaşığı irmi,bir çay kaşığı galete unu,mini bir parça( bir serçe parmağı kadar) havuç rendeleyin,bir çay kaşığı bal varsa evinizde brokoli,ıspanak kıyın içine yoksa Ok. bu malzemelerin hepsini iyice ezin yada rondodan geçirin en son üstüne yumurtanın kabuklarını ufalayın ve afiyetle yesinler.

vitaminide haftada 1 defa vereceksiniz

toz avivit haftada 1 defa suyuna yarım çay kaşığı

avisol ve avisol-b daha çok tüy döküm ve vitamin takviyesi gerektiği hastalık durumlarında

kum olarak ben champiyonu yada vitasand ı öneriyorum.

kafe sabit bir yerde olması gerekiyor,zırt pırt yerinden oynaması lazım kafesin.

yine kafes rüzgar geçmeyen bir yerde

ve ayırca ortamda soğuk olmamalı. olmamalı.

kafesinde mürekkep balığı kemiği,mineral blok muhakkak bulundurun,ayrıca ayrı bir yem kabına muhakak kum koyun hazımları için çok önemli bu

haftada bir kaç kez evde ne olursa artık ..

salatalık kabuğu ,dolmalık biber,elma parçası,havuç,marul yada kıvırcık azcık azcık verirseniz mis gibi olur.

ve son olarak mubişiniz için ilk yardım çantanız artık siz ne diyorsanız o olsun.ve içinde acil bulunması gerekenler :

teramisin melhem yaraları için

vazelin mantar için

ıslak mendil kafesin ve kuşun( ayak,popo,gaga) acil durumlar için hijyeni için,pislik temizleme.

mısır unu ishal durumları için

pirinç ishal durumlarında lapa yapıp suyundan vermek için

parazit spreyi(avisprey)

avivit haftda bir vitamin için

avisol ve avisol-b tüy döküm ve ek hastalık zamanlarında vitamin takviyesi

avidiare ishal tedavisi için

aviastım soğukalgınlığı,üşütme için
 
Ben kuşumu 7 aylık aldım bana alışması ne kadar sürer?
 
baya uzun sürebilir çünkü bi muhabbet yavruyken daha çabuk alışır siz bu süreyi atlatmışsınız :(
 
baya uzun sürebilir çünkü bi muhabbet yavruyken daha çabuk alışır siz bu süreyi atlatmışsınız :(

Merhaba kuşcudan alığım jumbo 1 aylık.Nasıl alışır şu anda yeni aldım kafese koydum hızlı nefes alıyor ölürmü ?
 
Hızlı nefes alıp vermesi odanın sıcak olmasıyla ilgili olabilir oda ısısı normalde olsun. Zamanla kafesine alışır size de alışması ne kadar ilgilendiğinize bağlı biraz zaman lazım ona 1 2 ay kadar.
 
Mamayı kaba koyun diyo ya bardak altlığı olurrrrmmu

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:41 -->-> Daha önceki mesaj 13:16 --

Kuşuma elimle yem vermeye çalışırken kafesten çıktı uçunca duvara çarpıyo
 
Dün akşam 2 aylık erkek çek muhabbet aldım yeni olduğu için yem yemiyor ve su içmiyor. Sorum şu alırken yoktu fakat sabah baktığım da dışkı poposuna yapışmıştı bu normal bir durum mu?
 
Dün akşam 2 aylık erkek çek muhabbet aldım yeni olduğu için yem yemiyor ve su içmiyor. Sorum şu alırken yoktu fakat sabah baktığım da dışkı poposuna yapışmıştı bu normal bir durum mu?

Normal bir durum ama takip edin. Bir sürü kuşun arasından ayırdınız sizden önce de anne baba ve kardeşlerinden ayrıldı. Şimdi tek başına bilmediği bir yerde 1 -2 gün yem yemeye bilir su içmez hafif ishal olur. Ama iyi gözlemleyin ilk günler çok üstüne gitmeyin hafif ses tonu ile rahatlatıcı bir şekilde seslenin hem sesinize hem size hem ortama alışsın. Hayırlı olsun
 
Yarın muhabbet kuşu alacağım 2 tanemi alayım yoksa tekmi alayım 2 tane alınca eğitim ve konusturmak zordur diyorlar felan ne yapayım ?
 
alex

Merhaba, kuşum daha yavru ve alalı 4 5 gün oldu ilk başka bi evdeydi şimdi kendi evime getirdim bir kere falan yemek yediğini görüp su içtiğini gördüm ve çok durgun arada bazen cok hareketli oluyor o kadar. Normal bir alışma durumu mudur acaba lütfen düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim alex için.
 
Hocam İlk Getirdiğimizde Hemen Kafesemi Sokmalıyız Yoksa Çıkarmalımıyız Çıkarırsak Bizden Ürkermi İlk Defa Almayı Düşünüyorumda..
 
işime yarayacakdır mutlaka elinize emeğinize sağlık ;)
 
Hocam Merhaba, benim ilk muhabbet kuşum olacak dün aldım. 2 Aylıkmış Erkek dediler ve yerliymiş gagasında daha siyahlıklar var. Gaga taşını ne zaman kullanmaya başlamalıyım birde parazit spreyini.

Aldığım yer suyuna şeker at çeşme suyu koyma dedi yaptım.

Dün biraz kafesin içine elimi soktum sevdim çok ürkütmeden. Elimden yem falan da yedi. Elime gelmiyor şimdilik arada çok kısacık değişik bir ses çıkarıyor.

Dışkısı dün açık kahverengiydi ya da sarı gibi bugün açık yeşil bu durum neyin göstergesi ? Birde poposunun oraya dışkı yapışmış sabah gagasında dışkı vardı temizlemeye çalışmış şuanda da yapışan dışkı azalmış sorun olur mu?

Uzaktan bakıştığımızda sürekli bi durgun gözleri kapanıyor sanki uyksuzluktan bayılacakmış gibi. Yanına gidince ilk önce bir silkiniyor sonra kanatlarını gerneştiriyor, ardından ayaklarını gerneştiriyor ve yumruk yapıyor. Sonra yinde durgun.

Teşekkürler.
 
merhaba
öncelikle suyuna şeker katma olayını uygun bulmuyorum ileriye dönük yağlanma yapar mümkünse içme suyu verin ve en geç 2 günde bir suyunu yenileyin taze olsun
sakin durması ortama alışma sürecindendir arkadaşlarından ayrıldığı içindir siz ona bol bol ilgi gösterin
parazit spreyini sık ve çok kullanmayın dışkı yapışması problemdir takip edin dışkısı zamanla eve alışınca düzenli yem yediğinde düzelecektir aksi durum olursa yazın
altında dışkı birikmesin onu da en geç 2 günde bir temizleyin yavru olduğu için yumurta maması hazırlayın forumda mevcut
akşamları geç saatte uyutmayın saat 10-10.30 gibi üzerini ışık geçirmeyecek bir örtüyle kapatın sabah da 9-10 gibi açın rahatça uyusun uykusunu alsın daha neşeli olur
elinizden yem yemesi iyiye işaret korkutmadan ilgilenmeye ve size alışması için elinizden beslenmeye devam edin
kanatlarını ve ayaklarını genişleterek açma germe hareketi yapması normal kafeste uçamadığı için
ona sevebileceği oyuncak alın çıngırak gibi mesela onunla oynasın kafeste ayna varsa çıkarın sizinle ilgilensin sizde tabi onunla ilgilenme süreniz az ise ayna olabilir
kafeste gereksiz aksesuar olmasın hareket alanı ona kalsın karşılıklı paralel 2 tünek 1 salıncak veya ayna yemlikleri suluğu yeterli olacaktır
 
Abi çok güzel anlatmışısn ancak kuş eve geldiğinde sürekli perdelere çıkıyor ve inmiyor kafese koyduğumda elimle tünek yapmama bile imkan vermiyor korkuyor bunun sebebini öğrenebilir miyim?
 
Abi çok güzel anlatmışısn ancak kuş eve geldiğinde sürekli perdelere çıkıyor ve inmiyor kafese koyduğumda elimle tünek yapmama bile imkan vermiyor korkuyor bunun sebebini öğrenebilir miyim?
Guvensizlik. Kafesin dısından konuş ve güven sağla
 
Geri
Üst