Karadeniz Pet

Muhabbet Kusu Günlük Protein Ihtiyaci Ne Kadardir?

Welli

Meraklı Üye
Katılım
28 Ara 2016
Mesajlar
194
Tepkime puanı
46
Evet arkadaslar soru baslikta. Ben suluga whey protein karistiriyorum 2 gündür ve kuslar bir costular fakat dozunda vermek istiyorum
Ama elimde hicbir veri yok. Mesela insanlar icin kilo basina 1 gram gibi ölcütler var. Muhabbet kuslari icin durum nedir? Bir muhabbet kusu kac gram gelir? (Evde tartim yok :))

Ben ayrica her sabah kuslarin agzina protein ve multivitamin vermek istiyorum. Cünkü suluktan bu suplementleri ne kadar aldiklari belli degil. Ve kuslarin harekerlerini gözlemlemek istiyorum, acaba kuslara canlilik nese vs. Katacak mi? Ipcam de kurdum zaten kafesin üzerine, hareketlerini hep takip ediyorum. Iyi bir gozlem yapma firsatim var.


Gesendet von iPhone mit Tapatalk
 
Son düzenleme:
Yemlerin %10'u protein oluyormus. Kuslar günde ne kadar yem yiyorlar? Bir yemde günlük 10 gram servis edilmesi tavsiye edilir yazilmis. Demek ki günlük 1 gram protein aliyorlar. Biz de mesela disaridan 1 gram whey verirsek durum ne olur acaba? Bu konuda tecrübesi olan var midir?


Gesendet von iPhone mit Tapatalk
 
Son düzenleme:
Her gün Protein ve Multi vitamin mi ? :=))
 
20 cesit aminoasit var bunlarin 10 tanesini hayvansal hücreye sahip organizmalar kendisi üretemiyormus disaridan almliymis. Bitisel kaynakta da yok bunlarin hepsi. O yüzden sporcular mesela peynir alti suyu proteini ile bitkisel protein tozlarini karistiriyorlar diye biliyorum. Madem bitkisel kaynaklar yeterli degil ve protein canlilar icin günlük ihtiyac, neden günlük verilmesin? Ayni sekilde vitamin?


Gesendet von iPhone mit Tapatalk
 
Geri
Üst