Muhabbet kusum renk degistirdi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hilalba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hilalba

Yeni Üye
Arkadaslar merhaba yaklasik 3 4 senedir bir muhabbet kusum var kendisi balkonumuza geldi yemyesil bir rengi vardi fotograflarini aticam. Hareketli konuskan bir kustu. Fakat bu sene yaklasik 4-5 aydir kusumda bir degisiklik farkettim cok yogun bir tuy dokumune girdi. Halsizlesti konusmadi. Rengi sapsari oldu. Yesil tuylerini doktu ve sapsari suan. Yavru degildi yetiskinken oldu bu renk degisimi. Ve suan da ucamamaya da basladi. Hic boyle bir sorunla karsilasan var mi acaba

Bir videosunu paylaşın. Streamable.com dan paylaşıp linki buraya yapıştırın.
Resim için ise hızlıresim.com kullanın.
Nadiren anlattığınız şekilde renk değişimi olabiliyor. Her ne kadar kendisi yeşil olsa da damarında sarı renk varmış demekki.

Değişim gerçekten ilginç. Çok ender görülen bir durum.
Kuşun dışkı resmini paylaşır mısınız.kuş hasta gibi geldi bana.

4-5 dışkısını görelim. Hasta olma ihtimali var. Bu arada ağzında veya dışkısında koku var mı bir kontrol edin. Boğazında damağında beyaz leke var mı ona da bakın.

Ama surekli tuy degisimine giriyor daha once de 8-10 seneye yakin bir kusum daha oldu o bukadar cok tuy degisimine girmezdi simdi ki kusum tuyunu yeniliyor bir iki hafta sonra tekrar yeniliyor dokuyor oda halsizlestiriyor almanyadan bi vitamin kullaniyordum ama simdi a vitamini kullanamaya karar verdim yada onerebileceginiz baska birsey varsa

Yani böyle bir renk değişimi garip geldi. Gemini yapay zekaya sordum şöyle diyor.

Muhabbet Kuşunuzun Renk Değişimi Normal mi?

Evet, muhabbet kuşunuzun renginin zamanla değişmesi oldukça normal bir durumdur. Özellikle yeşil ve sarı renkli muhabbet kuşlarında bu tür değişimler sıkça görülür.
Neden Renk Değişimi Olur?

Bu renk değişiminin birkaç farklı nedeni olabilir:
* Tüy Dökümü (Mevsimsel Değişim): Muhabbet kuşları yılda birkaç kez tüy dökerler. Bu tüy dökümü sırasında yeni çıkan tüylerin renginde hafif farklılıklar olabilir. Genç kuşlarda ilk tüy dökümünden sonra renkleri daha belirgin hale gelebilir.

* Yaşlanma: Kuşlar yaşlandıkça tüy yapılarında ve renklerinde değişiklikler meydana gelebilir. Bazı renk pigmentleri azalabilir veya farklılaşabilir.

* Beslenme: Kuşunuzun beslenme düzeni de tüy rengini etkileyebilir. Yetersiz veya dengesiz beslenme, tüy sağlığını ve dolayısıyla rengini olumsuz etkileyebilir. Ancak bu durum genellikle solgunluğa yol açar, renk değişimine değil.

* Genetik Faktörler: Bazı muhabbet kuşu genetikleri, yaşla birlikte renk değişimine daha yatkın olabilir. Örneğin, bazı yeşil muhabbet kuşları sarı pigmentlerini zamanla daha fazla gösterebilir.

* Hastalık: Nadiren de olsa, bazı hastalıklar veya karaciğer sorunları tüy renginde anormal değişikliklere yol açabilir. Ancak bu durumda genellikle tüy kalitesinde bozulma, genel bir durgunluk veya iştahsızlık gibi başka belirtiler de görülür.

Benim yorumuma gelirsek kuş sağlıklı görünmüyor zor hareket ediyor. Kuşun kaç gram olduğunu ölçünüz. Kuşun beslenme programını detaylıca yazınız verdiğiniz yemin markası varsa,vitamin takviye veriyorsanız markası,ne sıklıkla ne dozajda verdiğinizi detaylıca yazın. Kuşun ne sıklıkla dışarı çıkıp uçtuğunu hareket ettiğini kafeste kaldığını yazın. Kuşta öğürme,kusma,kötü koku var mı? İştah durumu nedir? Dışkılar da leke var olması gerektiği gibi değil. Organsal bir hastalık olma durumu var. Karaciğer sıkıntısı olabilir.

38 gr ve vitakraft kullaniyorum haftada bir dal dari veriyoruz marul ve salatalik seviyor arada bir onlardan veriyoruz yumurta vermeye calistim yemedi vitamin olarak gecen sene bir alman markasi kullaniyorduk suanda hatirlamiyorum internetten istedik bu senede petshoptan aldik aminosol kompleks vitamin dengeli amino asit solusyonu diye bir vitamin

Kus surekli disarda kafesinin kapasi hep acik bagladik istedigi zaman kendi girip cikiyor

38 gr ve vitakraft kullaniyorum haftada bir dal dari veriyoruz marul ve salatalik seviyor arada bir onlardan veriyoruz yumurta vermeye calistim yemedi vitamin olarak gecen sene bir alman markasi kullaniyorduk suanda hatirlamiyorum internetten istedik bu senede petshoptan aldik aminosol kompleks vitamin dengeli amino asit solusyonu diye bir vitamin
Dal darı vermeyin hiç.
Vitaminleri ne sıklıkla kullandığınızı yazın.

Bana kalırsa flagyl ve triflucan başlayın. Dışkı da lekeli. 50 ml suya her bir ilaçtan 6 damla katarak 7 gün verin.

Geri