Muhabbet kuşum salyalı yem kusuyor ve dışkısında farklılık var

mergis

Yeni Üye
Merhabalar. Erkek muhabbet kuşumun bir süre önce normalden daha fazla kabardıgını gördüm ve gözlemlemek için diger kuşlarımdan farklı bir kafese koydum. Popo kısmında ve gögüsünde uzun süredir şişlik vardı. Veterinere götürdügümde kist olabilecegini söylemişlerdi. Bu şişlikler gün geçtikçe indi ve kuşum zayıflamaya başladı. bir iki kere salyalı yem kustugunu gördüm. Dışkısını sürekli kafesin demirlerine fırlatıp duruyordu. Bugün sıvı dışkıladıgını gördüm. Hareketli davranışları var ve sürekli kabarıyor ama kızgınlık döneminde oldugunu düşünüyorum. İlaç olarak truflucan vermiştim daha önce, başka bir kuşumun kursak mantarının ona da bulaşması önlemine karşı. Yarım suluga 6 damla olarak 1 hafta vermiştim. Kuşumun şuan nesi olabilir?
VXBQG6sfuwLd.jpeg
Zce6yi1txln.jpeg

Kuşta en iyi ihtimalle disbiozis ( flora bozukluğu ) var. Stresten de olabilir. Yapılması gereken ilk şey probiyotikle destekleyip birkaç gün gözlemek. Eczaneden, Denflor ( kırmızı kutu ) alın. Evde probiyotik yoksa prozim plus ve probiactibird veya probac1000 alın. Yarından itibaren diğer probiyotik gelene kadar yatım suluğa 1/3 saşe ( 3 mercimek tanesi kadar ) katarak verin. Diğer probiyotik geldiğinde ondan da ek olarak katmamız gerekecek.her akşam dışkı görseli ve gelişmeleri paylaşın takipte kalalım.

Geri