Karadeniz Pet

Muhabbetkuşu Kafesinde Olması Gerekenler

muhabbetkusubilgi

Yeni Üye
Katılım
28 Eyl 2018
Mesajlar
20
Tepkime puanı
5
Merhaba arkadaşlar sağlıklı bir kuş bakabilmek için sizlere en temel kafesde bulunması / bulundurulması gereken şeyleri söyleyeceğim. Bu tür ürünleri sanal petshop veya normal petshoplarda bulabilirsiniz. Sanal petshop olan şeyleri konuda paylaşacağım.

TAHTA TÜNEK : Bakacağımız canlılar için bu tip tünekler çok daha sağlıklıdır. Normalde tek tip ve çift bakan konuda tecrübesiz arkadaşlar plastik tünek ullanmak da fakat plastik tünekler mantar oluşumunu arttırmakda. Ayrıca kuşlarımızın gaga ve tırnak uzamasını da engeller bir nevi törpüleme de işlevi görüyor mantarıda engelliyor. Gayet maliyeti ucuz hatta uygun ağaçlardan kendiniz de dal keserek uygun ölçüde yapabilirsiniz.

TAHTA TÜNEK SATIN ALMAK İÇİN TIKLA ( DETAYLI BİLGİ )

tahta-tunek-40-cm-ku-kafes-ss-ve-ekipmanlar-kardelen-3287-27-B.jpg

GAGA TAŞI VE KALAMAR KEMİĞİ : Kuşlarımız için olmazsa olmazlardan gagataşı ve kalamar kemiği en önemlisidir. Gagataşı gaga uzamasını engeller gaganın daha sağlam olmasını sağlar kuşlarımız için çok önemlidir gaga olmazsa olmaz gaganın güçlü olması gereklidir hayatta kalabilmek için. Kalamar ise genellikle dişi kuşlar yumurtlama zamanında çok tüketir yumurta oluşumunu destekler gerekli protein ihtiyaçlarını karşılar sadece dişiler tüketmez. Erkek kuşların da ihtiyacı vardır.


85ab06d5be44716525d3a8b31b9f74cc.jpg


SULUK VE AKILLI YEMLİK : Kuşlarımızın rahat yem ve su içebilmesi için geniş ve uygun suluk yemliğe ihtiyacı vardır. Mümkün mertebe dayanıklı sağlam ürünler alın. Suluk büyük ve yemlikde akıllı yemlik olursa iyi olur. Akıllı yemlik yem tasarrufu yapar kabukların etrafa saçılmasını engeller alt tarafında 1 hazne bulunur oraya düşer kabuklar ve bir süre yem takviyesi yapmadan kalır haznesinde. Mesela 2 günde 1 yeni yem koyarken akıllı yemlikde bu süre uzar 5 günde 1 de olabilir akıllı yemlikte. En önemlisi kuşunuzun akıllı yemlikden yem yemeyi biliyor olması bilmiyor ise diğer türlü yemleri döker oradan yer bu da yem tasarrufu yerine aksine zarar olur. Bilmiyorsa almayın bu tamamen kişiye bağlı. Normal yemlikde alabilirsiniz fakat bunlardan 2 3 adet bulundurun.



86e3a982ba4c225ea92a11bae3b70fc4.jpg

GRİTLİ KUŞ KUMU : Kuşlarımızın rahat sindirim yapabilmesi için bu kum gereklidir Farklı bir yemliğe koyabilirsiniz veya ufak suluklar bulunuyor onlara koyabilirsiniz. Günümüz de beyaz olarak satılan kumlar mevcut fakat onlar gösteriş amaçlı satılır asıl kuş kumu gritlidir.



dsc_3641.jpg

MİNERAL BLOK TAŞI : Kalamar, gagataşı ve mineral blok bu 3 taş kuşlar için çok önemlidir gerekli mineralleri alabilmesi için bu 3 taşın da kafesde bulunması gerekir. 3'üde farklı işlevdedir birbirleriyle karıştırmamalıdır. 1'ini alıp diğer 2'sini almak olmaz. Bu tür ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için bunlar önemlidir.

 
Son düzenleme:
Herkesin yararlanması adına mı senin yararlanman adına mı? Doldurmussun referanslı virüslü linkleri.
 
Referanslı virüs linkleri derken? Hacım yanlış anlamışsın sanırım bunlar kısaltma link virüsli değil.

Yav he he sitede bile link kısalt parayı kazan yazıyor uygulama indirtmeye çalışıp bin bir renklam sayfası açıyor 3,5 kuruş kazanacam diye milletin bilgisayarını batirmayin.
 
Yav he he sitede bile link kısalt parayı kazan yazıyor uygulama indirtmeye çalışıp bin bir renklam sayfası açıyor 3,5 kuruş kazanacam diye milletin bilgisayarını batirmayin.
Kafan mı güzel arkadaşım? Reklamı çıkıyor, reklamı geçiyorsun uygun linke ulaşıyorsun herhangi bir şey indir mi diyorum? Sağ üstten reklamı geç de bu kadar basit ne batırması ne indirmesi.
 
Admin arkadaşlar konu ile ilgilenebilir mi?
 
Link viruslu silin. Bir de akıllının büyük suluk diye paylaştığı suluk kanarya suluğu muhabbet suluğu değil
 
Teşekkürler :)
 
Geri
Üst