Karadeniz Pet

Pislenmiş yumurta ve yumurta kabukları hk.

enescakar

Yeni Üye
Katılım
27 Nis 2015
Mesajlar
87
Tepkime puanı
24
Merhabalar, çiftimin ilk kuluçkası ve ben onlardan çok daha acemiyim.. Onlar işi içgüdüleri sayesinde götürüyor fakat ben bilgisizliğimden dolayı nerde doğru nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum..

İlk kuluçka ve toplamda 7 yumurtamız oldu. Şuanda 4 yavrumuz çıktı ve yavrular gayet sağlıklı diyr ümid ediyorum. Fotoğrafları mevcut.
Bildiğim kadarıyla yumurtadan yavrular çıktıktan sonra kabuklarının alınması lazım fakat ben kabuk bulamıyorum. 4 yavrumdada kabuk alamadım sanırım ebeveynler kabukları yiyor, bu olası bi durum mudur? Her hangi bir sorun teşkil eder mi?
Fotoğrafta gördüğünüz gibi son 3 yumurta yavrulardan dolayı pislenmiş bu durumda silmem gerektiğini düşündüm be az önce ılık su ile nazikçe sildim ve kurulayarak tekrar yuvaya koydum. Olan oldu fakat doğru bir şey mi yaptım?
Ayrıca anne kuş yuvalık dışına sık çıkmaya başladı 2-3 öncesine kadar sadece dışkılamak için çıkıyordu, şimdi ise sebepsiz yere dışarda ne yem yiyor ne dışkılama yapıyor normal bir dönemmiş gibi dışarda takılıyor ama yavrular ötmeyr başlayınca hızlıca girip tekrar çıkıyor. Bu durum kalan yumurtalar etkilemeyecek mi? Elimden geldiğince dışarı çıkmasını engellemeli miyim?
 

Ekli dosyalar

  • IMG_0079.JPG
    IMG_0079.JPG
    421.7 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_0080.JPG
    IMG_0080.JPG
    452.8 KB · Görüntüleme: 22
Siz müdahale etmeyin o ne yapması gerektiğini biliyor. yavrular sağlıklı görünüyor ve anneleri beslemiş. Ortam sıcaklığı 20 derecenin üstündeyse annenin dışarı çıkıp girmesi sorun olmaz. Siz ona güvenin termometre gibiler yavruya gerekli sıcaklığı biliyorlar.
 

Benzer konular

Geri
Üst