Karadeniz Pet

Sahiplenilen Muhabbet kuşu

Zehraglm

Yeni Üye
Katılım
3 Kas 2020
Mesajlar
35
Tepkime puanı
7
2 sene önce sahiplendiğim 2 kuşu komşumuzdan aldım, çok sevinçliydim ilk defa kuşum olacaktı ve ben bunu çok istiyordum ama hiç düşünmeden hareket ettim çok hassasım hayvanlara karşı. Onlara verdiğim ilgiyi kendime o kadar vermezdim o derece diyebilirim. Hep araştırdım neleri çok severler ne katılır sularına nasıl üşümelerini önlerim nasıl sağlıklı tutarım diye uzunca bakındım. Canımdan çok sevdiğim hayvanlara karşı ilgim ve sevgim çok fazla ve bu daha kötü bunu artık anlıyorum. Benim yazmamdaki amacım eğer minnoş sahipleneceksiniz her şeye katlanın yeri gelecek ölecekler ve sizi bu daha çok yakacak ama bunu bilerek onlara bakın ama iyi bakın artık ailenizin bir fertleri oldular onlar. Benimkinin bir tanesi öldü ve bugün haftası aşırı hassasım bu konuda bir haftadır gözümün önünden gitmiyor unutmaya çalışıyorum pek beceremiyorum rüyalarıma dahi giriyor akşamları uyanıp kafeslerinde arıyorum ama en acısı gözünüzün önünde hayata veda etmesi. Hayvanlarınıza gereğinden fazla iyi bakın onları eksik etmeyin benim diyeceklerim bu kadar küçük dostlarınızı benim yerime öpün:)
 
Kediler için 9 canlı derler bunun denmesinin sebebi kedilerin vücutlarının çok çevik ,esnek ve dayanıklı olmasıdır.Fakat kuşlar bir cana bile sahip değiller,yarım canlılar.Kuşlar çok narin hayvanlar.Bazen bazı hastalıklar kuşların kaldıramayacağı şekilde gelişir.Eğer ki bünyesi dirençli ise yaşar değil ise son nefesini verir.Bizler minik dostlarımız için elimizden geleni yapmaya çalışacağız.Gerisi Allah'ın takdirine kalmış.
 
Yazdıklarınızdan çok etkilendim, yaşadığınız durumların aynılarını ben de yaşadım. Kuşumun göçüp gitmesinin üzerinden 2 sene rağmen gözüm hâlâ onu arıyor. Söylediğiniz gibi evcil hayvan sahiplenmeden önce kişinin kendini, ileride yaşayabileceği bu tür kötü durumlara hazırlaması gerekiyor.

Çok faydalı bir yazı olmuş, bu yazdıklarınızı forumun ana sayfasına sabitlemek gerekiyor. Bilinçsiz bir şekilde, hiçbir araştırma yapmadan evcil hayvan sahiplenmeye kalkışan kişilere belki bir yardımı dokunur. Dolaylı olarak da minik dostlarımızın hayatları kurtulur :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer konular

Geri
Üst