Karadeniz Pet

Show muhabbet kuşu göğsündeki dönerli tüy

tahsin07

Yeni Üye
Katılım
26 Haz 2018
Mesajlar
13
Tepkime puanı
1
IMG_2018.jpeg
 
Cümleten selamlar, yeni üyeyim bi yanlışım olursa şimdiden affola tam sistemi bilmiyorum. Tecrübesi olan büyüklerimin küçüklerimin bilgisini bekliyorum, göğüs tüyleri tam düzeliyor derken yine böyle dönerli oluyor. Geçici bi durum mudur yoksa hayvanın geni sorunlu mudur? Maşallah derseniz sevinirim, saygılar...
 
Maaşallah güzel bir kuş. Japones kanı vardır belki diyeceğim ama başka yerinde böyle bir durum yok sanırım. Bir sorun olduğunu sanmıyorum, belki de tuylerini düzeltirken kendisi yapıyordur.
Bu arada eğer kafesi küçük görünüyor, bu yüzden ikinci tüneği çıkarmanızı, akıllı yemliği daha yükseğe koymanızı tavsiye ederim.
 
Aslında bazen kanat tüylerinde hafif çıkınıtı oluyor ama düzeliyor tüy döneminde olduğu içindir inş, kafes pek küçük değil ama dikkate alıcam teşekkürler...
 
Bi sorum daha olucak, kuşa iyi baktığımı düşünüyorum ama 3 aydır falan tam anlamıyla tüyden çıkamadı, bi abim showlarda tüy döneminin uzun sürdüğünü söyledi, sizin düşünceleriniz neler b vitamini kullanıyorum tüy döktüren yazıyor üstünde acaba onun yüzünden tekrar tüye mi giriyor kuş?
 
Beslenme önemli, B vitamini ve protein içerikli besinleri yoğun olarak kullanırsanız veya hiç vermezseniz tüy değişimi bitmez. Çok verirseniz tekrar yeni tüyler çıkarır, hiç vermezseniz bu sefer yeni tüyler sağlıksız olacağı için eskileri dökmek zorunda kalır.
 
25FDA3FF-9916-4FD3-AFFB-C8232403D1E8.jpeg
Benim bir kuşumun tüyleri de böyle . Asla düzelmiyor.
 
Son düzenleme:
B vitaminine çok yüklenmeyeyim o zaman, Muhammet demek seninkide düzelmiyor o zaman neyse hayırlısı olsun ne diyelim
 

Benzer konular

Geri
Üst