Karadeniz Pet

Sizce anlaşamıyorlar mı?

a.cakir

Yeni Üye
Katılım
6 Nis 2016
Mesajlar
61
Tepkime puanı
5
Herkese merhaba. bir dişi bir erkek 2 kuşum var. dişi 9 aylık erkek 5,5-6 aylık. 1 aydır aynı kafesteler. Anlaşıp anlaşamadıklarını çözemedim. Yem yerken kavga ediyorlar. Bir bakıyorum erkek dişiye kur yapıyor dişi ısırır gibi yapıyor, bir bakıyorum dişi erkeğe kur yapıyor erkek ısırır gibi yapıyor :) bir türlü çözemedim anlaşıp anlaşamadıklarını. Sizce durum nedir? (Bu arada ne olur ne olmaz yuvalık taktım 5 gün olacak ama daha ilgilenmediler)
 
Arkadaşlar mesajım arada kaynadı herhalde. Hala cevaplarınızı bekliyorum. Kuşlar hala aynı durumdalar. aslında erkekte ilgi var ama dişi tersliyor gibi. eğer anlaşamıyorlar derseniz duruma göre kuşları ayırmayı düşünüyorum.
 
Mubişlerinizi gören sizsiniz. Yaralama boyutuna gelecek kadar şiddet var mı aralarında? Kuşlarda stres diye bir şey de varmış bunu bende yeni öğrendim. Strese sokmanızı istemem mubişlerinizi. Yem yerken kavga olayı hoş değil. Tek yemlik mi var yoksa biri yerken diğeri onu rahatsız mı ediyor. Bunlar önemli şeyler.
*niçin hemen yuva taktınız? Yavru almak için naçizane kendi fikrim acele ettiğinizi düşünüyorum.
 
Kafeste 2 yemlik var. biri yem yerken diğeri onun oldugu kaptan yemeye calısıyor yada rahatsız ediyor o ara diğerini takıyor. yada bazen biri diğerine yanasınca ısırma oluyor. ama dediğim gibi bazen oluyor. hep olsa direk ayırırdım. yuvalıgı takma sebebimde soyle oldu. acaba taksammı takmasammı diye dusunurken bigün kusları salmıstım. dişi kus kafes ortusuyle oynamaya basladı ortuyu altına dogru cekip oturmaya calısıyordu. bunu birkaç kez görünce bende heralde yuva yapmaya calısıyor diye yuva taktım. ancak yuva taktıktan sonra bu huyu gecti yuvalıkla la hiç ilgilenmedi ikiside. Ne yapacagımı sasırdım.
 
Geri
Üst