Karadeniz Pet

Sultan Papağanı Zayıflık

Hobi Papağan Expert

Meraklı Üye
Katılım
26 Ocak 2019
Mesajlar
112
Tepkime puanı
14
Dişi sultanım aşırı zayıf ve güçsüz arkadaşlar ele aldığında hissesilmiyor nerdeyse ve göğüs kemiği ele batıyor kuruma hastalığı gibi aldığımdan beri böyle 2 yıl oldu ve bu sırada yavruda büyüttü ama hamileykende zayıftı yumurtlama aralığıda 5er gündü genellikle çok az yem yiyor sevmiyor gibi hangi markayı alırsam alayım akıllı yemlikte alt hazneye döküyor hepsini ama tabana dökersem yemleri daha çok yiyor aynı zamanda yumurta yemeyi aşırı seviyor yemliği tüketebilie ama onuda hergün sabah erkenden fırsatım olmuyor yavrular varken ben yapamasam bile başkasına yaptırabiliyordum o sayede güçlü kalmıştı biraz onun dışında çekirdeğe bayılıyor zaten sırf o yüzden yemleri hazneye dökerdi çekirdeklere erişirdi sadece bende bunu engelleyip yem yemesine teşvik etmek için sade yem kullanmaya başladım sadece kendini yaşatabilecek kadar yiyor diyebilirim ne yapacağım bilmiyorum bunun eşi tam tersi şekilde çok iri çok yiyen bir kuş ve bu arada ikiside hastalıklar konusunda dirençliler arada vitamin ilacı olsun meyve olsun onlarıda veriyorum sizce ne yapabilirim dişi için önüne sadece çekirdek mi koysam ne şekilde kilo aldırsam?
 
Çekirdeğin fazlası da zararlı yağlanma yapar.Ben dün yem harici haşlanmış yumurta verdim.Bugün ise haşlanmış patatese az miktarda havuç rendeledim ve 2 damla zeytin yağı damlattım karıştırarak verdim.
 
Çekirdeğin fazlası da zararlı yağlanma yapar.Ben dün yem harici haşlanmış yumurta verdim.Bugün ise haşlanmış patatese az miktarda havuç rendeledim ve 2 damla zeytin yağı damlattım karıştırarak verdim.
2yıldır besliyorum diyorum genel olarak çözüm arıyorum kuş yağlansa bile bu zayıflığından kurtulmuş olacak o derece vahim yani öyle her gün mama yapılacak iş değil nasıl diğer kuşlar normal ayardaysa sadece yem yiyerek bile bunuda o kıvama getirebilecek o hale alıştırabilecek tavsiyeler ilaçlar formüller arıyorum.
 
İştah Kapanmasının Nedenleri :
Psikolojik sebeplerden olan mevsimsel ve bölgesel değişimler, depresyon durumları, bazı hastalıklar ya da vücuttaki patolojik bozukluklar iştah kapanmasına neden olabilir. Ayrıca kalıtsal yoldan geçen iştahsızlığa bağlı zayıflık durumları mevcuttur. İşte bu tür durumlarda kesinlikle bir hekim yardımı almalıyız.

İştah Açan Besinler :
Mısır,Havuç,Söğüş Patates,Kereviz sapı,Tarçın
 

Benzer konular

Geri
Üst