Sultan papağanım kursak mantarı mı?

loliskus

Yeni Üye
Merhabalar bundan yaklaşık 2 hafta önce sultan papağanım 9 civarı baya bir kafasını iki yana sallayarak yem kustu. İnanılmaz halsiz ve kötüydü. İştahı yoktu sadece uyukluyordu. Bunun üzerine zolax 100mg kapsüllerden alıp eşit 10 parçaya böldüm ve 15 gün boyunca bir gün su bir gün ilaç olacak şekilde suyuna kattım. Zaten tedavinin 2 ila 3. Gününde kendine baya gelmişti. O ilk kustuğu günden sonra MaşAllah hiç kusmadı. İştahı yerine geldi. Enerjisi ve keyfi de yerine geldi. Şu an herhangi bir belirti göstermiyor. Kusma yok, İştahı yerinde, keyfi ve enerjisi de yerinde. Dışkısında yem yok. Bugün suluğuna su koyup tedaviyi sonlandırmak niyetindeyim ama emin olamadım. Dışkısı bana tuhaf geliyor ve hemen ardından probiyotik vitamin başlamak kursak mantarını besleyebilir diye korkuyorum. Sizden yardım bekliyorum lütfen bana yol gösterin 🙏

Neden 1 gün su bir gün ilaç şeklinde devam ettiniz bu yanlış. İlaca başlarken sorsaydınız keşke.
Yarım suluğa on parçadan birini katarak 4 gün üstüste verin. Eczaneden denflor alın. Aynı suya probiyotik ve denflor saşesinin 1/4'ü katarak 4 gün verin. Sonrasında 3 gün de tam suluğa aynı doz devam edip tedaviyi bitirin. Ama probiyotik ve denflora devam edin. Probihotiğiniz entrobac ise tedaviden sonra sadece denflor ve bir gün de multi vitamin katarak verin.

Kuşun güncel videosunu video sesi açık olarak paylaşın.

Foto : hızlı resim com
Video : streamable.com veya youtube

Geri