Karadeniz Pet

Suni Dölleme ?

MuayThai159

Paylaşımcı Üye
Katılım
25 Mar 2017
Mesajlar
548
Tepkime puanı
44
Muhabbet kuşlarıma suni dölleme yapmayı düşünüyorum 2 senedir yavru alamadım yapan verim alan tanıdıklarım var sizlerin fikirlerini almak istiyorum .sizce yapmalımıyım
 
Dişi de erkek de eşleşmeye hazır halde ise yapabilirsin sorun yok. Ama ikisi de hazır olsa çiftleşme olasılıkları yüksek olurdu. Suni döllenme şu durumda işe yarar : kuşların ikisi de hazırdır ama fiziksel özürleri nedeniyle çiftleşeniuorlarsa , veya bir türlü eş tutmuuorlarsa işe yarar.
İnsanlar kanatlıları da insanlar gibi düşünüp yumurtlamayı cinsel ilişkiye bağlı sanır. Halbuki alakası yoktur hiç cinsel temasta bulunmayan dişinin yumurtlayabileceği gibi suni dölleme ile döllenmeye çalışılan dişi yumurtlamayabilir. Yani spermi gönderdim gelsin yumurtalar mantığı yanlıştır.
 
benim hayalim 1 tane kendi ürettiğim kuşu eğitmek ben sadece 1 kere yapsam tek yumurta hem acemilik hem daha iyi besler kuşun doğasına aykırı bir durummu olur
 
çift değilde sadece dişi varsa dişiyi çok yorar diye biliyorum
 
Suni döllemede erkeğe zaten ihtiyaç yok.Dişinin yumurtlamaya hazır olması yeterli.Spermi dişiye bir şekilde enjekte edersiniz ve yumurtayı döllersiniz.Suni döllemede bu işin yapılacağı zaman önem taşır.Vaktinde yapılması gerekir.Kızışmamış,yumurtlamaya hazır olmayan dişiye istediğiniz kadar suni dölleme yapın bir işe yaramaz.Büyükbaş-küçükbaş hayvanlarda sıkça uygulanan bir yöntemdir.Yanlız bunu yapmak tecrübe ve bilgi gerektirir.Bu konuda deneyim ve bilginiz yoksa yapmayın.Veteriner işidir.
 
Gerek kalmadı şuan 5. yumurtayı bugün aldım sağolun
 
Geri
Üst