Sürekli yem yeme hali

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Feyzanur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Feyzanur

Meraklı Üye
Merhaba bir tane erkek muhabbet kuşum var. Tahmini 1.5 yaşında gibi konuşuyor. Dışarı bıraktığımda hemen kafesine girmek istiyor hareketlerinde bir anormallik yok Ama son 1 haftadır dışkısı hafif yumuşak halde dışarı çıkarttığmda ise çok sıvı yapıyor. Kafeste de sürekli yem yiyor. Ama yemi ağzına alıp tüneğine geçip ağzında geveliyor bitince bir daha sürekli bir yem yeme halinde gün içinde ise az konuşuyor ötüyor. Yani ne yapsam bilemedim sizce neden? Ne yapmak lazım

Boğazına ve damağına bakın peynirimsi bir lezyın var mı?

Boğazına ve damağına bakın peynirimsi bir lezyın var mı?
Ama şu var sonradan farkettim. Akıllı yemliği var yemi sürekli kabukları düşen bölmeden seçiyor. Izgaralı bölümden değilde ilk kademe düşen kabuk bölümünden mikrop kapar diye temizliyorum ama yemi dolu dolu yiyip doymaktansa tane tane alıyor sürekli ağzında bekletiyor

Yutmakta zorlandığı için olabilir. Kafes dibine tohum içi parçacıkları düşüyor mu? Tohumu direk yutamayıp parçalamak zorunda mı kalıyor acaba?

Yutmakta zorlandığı için olabilir. Kafes dibine tohum içi parçacıkları düşüyor mu? Tohumu direk yutamayıp parçalamak zorunda mı kalıyor acaba?
Kafes dibinde öyle tohum yok ama arada ağzından düşürdüğünü gördüm yemi gidip alıp çıkıyordu tekrardan. Hatta yorulmasın diye yemliğin yanına da tünek koydum zorlanmasın diye. Yem markasını mı değiştirsem acaba

Gagasının kenarının rengi değişti artık yem kabuklarını karıştırmaktan 😅

Gagasının kenarının rengi değişti artık yem kabuklarını karıştırmaktan 😅
İnatçı bir kuş. Beni kızdırırsa 4 sasti 8 saate çıkarırım o zaman görür gününü 😂

4 saat çıkarın akıllı yemliği sonra geri takın bakalım yine öyle yapacak mı? Bu arada bir önceki mesajımda konuları karıştırdığım in 4 saat 8 saat karmaşası oldu. Başka bir forumdaşa 4 saat aç bırakmasını tavsiye etmiştim çünkü ama tesadüf bu ya size de tavsiye etmiş bulundum 😀

4 saat çıkarın akıllı yemliği sonra geri takın bakalım yine öyle yapacak mı? Bu arada bir önceki mesajımda konuları karıştırdığım in 4 saat 8 saat karmaşası oldu. Başka bir forumdaşa 4 saat aç bırakmasını tavsiye etmiştim çünkü ama tesadüf bu ya size de tavsiye etmiş bulundum 😀
Konu karışsada tavsiye uydu :D öyle yapayım bugün bakalım inşallah düzelir . Yem yemekten başka bir şey yapmıyor çünkü 🤦🏻‍♀️

Ama iyi takip edin. Yemin kabuklarını düşürmeden önce mi ağzında geveliyor sonra mı?

Ama iyi takip edin. Yemin kabuklarını düşürmeden önce mi ağzında geveliyor sonra mı?
Kabuklarını düşürmüş halde ağzında geveliyor. Bugün akşam iş dönüşümde gagası siyah tohumdan sim siyah olmuş. Kabukların içinde gagası da kirleniyor. Çıkardım yemliğini yaklaşık 1 saattir yemsiz kafes dışında duruyor

Boğazını damağını falan kontrol etmiştiniz dimi? Peynirimsi bir lezyon olmadığından emin olun mutlaka.

Boğazını damağını falan kontrol etmiştiniz dimi? Peynirimsi bir lezyon olmadığından emin olun mutlaka.
Evet her hangi bir sıkıntı yok. Ama şu var dışarıya ne zaman çıkarsam su gibi dışkı yapıyor bildiğimiz su damlası gibi dışkı. Stresleniyor mu bilmiyorum dışarda. Kafesinde ise yumuşak dışkı var

Dışkı resminide ekler misiniz?Dışkısında,ağzında kötü koku var mı?

İlk uçuşta şeffaf sıvı dışkılaması normal ama kafesteyken yumuşak dışkı disbiozis belirtisi olabilir. Probiyotik kullanıyor musunuz? Multivitamin vs?

İlk uçuşta şeffaf sıvı dışkılaması normal ama kafesteyken yumuşak dışkı disbiozis belirtisi olabilir. Probiyotik kullanıyor musunuz? Multivitamin vs?
Yok hayır kullanmıyorum. Eve gittiğimde dışkısının fotoğrafını ekleyeyim daha iyi yorumlanır 😌

Dışkı resminide ekler misiniz?Dışkısında,ağzında kötü koku var mı?

Geri