Karadeniz Pet

Tırnak sorunu

iysldg

Yeni Üye
Katılım
20 Mar 2017
Mesajlar
12
Tepkime puanı
1
Merhaba arkadaşlar,
Kuşum 1,5 yaşında. kendisi farklı yemlere soğuk yaklaşsa da yemine olabildiğince karışım mama, kuru meyve, kuruyemiş karıştırıyorum ve haftada bir veya iki kez taze sebze-meyve veriyorum. Kafesinde kalsiyum ihtiyacı için kalamar kemiği ve gaga taşı da var. Bir aydır tüy döktüğü için düzenli olarak B vitamini takviyesi yapıyorum. Elimden geldiğince de sağlığını yakından takip ediyorum fakat dikkatimi çeken kış boyu tırnağı uzamadı, önceleri sürttüğü için kendi zedeliyordur dedim ama zedeleyecek bir yer de yok, bugün de fotoğraftada görülebileceği üzere tırnağı kopmuş. Sizce sorun nedir, ve ne yapmalıyım?
IMG_20170320_191304.jpg
 
Kararma oldu mu tırnakta peki?
 
Evet olmuş sanırım, çünkü diğer tırnakların bazılarında da mevcut kararmalar var. Kan devretmiyor büyük ihtimalle. Çörek otu yağından suyuna karıştırmanızı tavsiye ederim. Uzun bir süre öyle devam edin. Kararmış uçtan bir süre sonra hafifçe damara denk gelmeden kesim yapın. En azından kurtulur bazı tırnakları. Düşen tırnak yerine gelebilir ama benimki gelmedi, biz çok hasta idik ayaklarımız çok yara idi. Vitamin vermeyi kesin, fazla bakımdan kaynaklanan bir hastalık. Havuç, mor haşşaş, yumurta( haşlanmış kabuğu ile), çörek otu karışımı bir mama yapın. Ondan yedirin, düzenli olarak değiştirin ama mama doğal olduğu için muhakkak çabuk bozulur ve kolak içinde yumurta da var çünkü. Ayriyeten çörek otu yağını muhakkak dediğim şekilde verin. Başka hiçbir şey tavsiye etmiyorum, tatlı ve şeker içeren şeyleri azaltın mümkünse vermeyin. Muhakkak vitamini kesin bu çok önemli
 
Benim kuşum çok kötüydü, Ben bu şekilde atlattım. Sizinki çok daha iyi durumda. Geçmiş olsun
 
Benim kuşum çok kötüydü, Ben bu şekilde atlattım. Sizinki çok daha iyi durumda. Geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim, evet dediğiniz gibi temizliğinden yemine kadar bakımına biraz özen gösteriyorum, çok şükür başka bir sorun yok gayet hareketli ve oyuncu sadece tüy döküyor bu aralar oda malum mevsimi. Tavsiyeleriniz ve dediğiniz karışımı deneyeceğim ama bizimki mamalara karşı muhalif yemiyor namussuz, yemine karıştırmayı deneyeceğim.
 
Mantar varmiydi oncesinde bir yere takilip olduysa uzar muhakkak
Hiç bir hastalık geçirmedi çok şükür sadece klima ile ısındığımız için aç kapa yüzünden bi tüy dökümü başladı ve devam ediyor o da şu an mevsimi zaten, sizin görüşünüz nedir peki?
 
Hiç bir hastalık geçirmedi çok şükür sadece klima ile ısındığımız için aç kapa yüzünden bi tüy dökümü başladı ve devam ediyor o da şu an mevsimi zaten, sizin görüşünüz nedir peki?
Benim dediğim gibi mama verin yemine karıştırmanıza gerek kalmaz içindeki mor haşhaşı keşfedince çatır çutur yiyecektir eminim ve en önemlisi çörek otu yağını kullanmanız bu çok mühim. Fazla bakım hastalığı zaten bu büyük ihtimalle, tırnaklarındaki sorun bunu gösteriyor. Muhakkak dediğimi yapmanızı öneriyorum, başlangıçta atlatırsınız İnşe'Allah ve vitamini kesinlikle kesin vermeyin suyu hala öyle ise temiz su verin değiştirin
 
Geri
Üst