Karadeniz Pet

Tohum yem dışında bir şey yemiyor

_alper_

Meraklı Üye
Katılım
12 Ara 2017
Mesajlar
264
Tepkime puanı
45
Arkadaşlar Selam,

Kuşum tohum dışında başka şeyler yemiyor. Yem, dal darı vs.. şeyler yiyor ancak mama yemiyor mesela versele laganın mamasını yemedi, gold wings mamanın içindeki nijerleri yiyor sarı kısmını bırakıyor, pelet yem aldım onu da yemedi. Meyve sebze yemiyor. Sadece brokoli yiyor oda malum bu mevsimde bulmak zor olanlarda çok kötü. Besin eksikliği olmasın diye vitamin ve probiyotik kullanıyorum.

Bir yönteminiz var mıdır? Nasıl yedirebilirim alternatif şeyler.
 
Mamanın içine sevdiği yiyeceklerden az miktarda katılabilir (çok olmasın, seçip karnını doyurur)
En etkili yöntem, grup içinde öğrenmedir. Bunlar çok kıskanç canlılar. Birinin yediğini gören diğer kuşlar da yemeye başlıyor. Tabi sanırım sizin böyle bir şansınız yok.
Agresif bir yöntem var ama çok da tavsiye etmiyorum. Geceden yemlikler alınıp, sabah gündoğumunda, yemesi istenilen besin kafese konulup, aç olduğu için yemek zorunda kalması. Fakat bu yöntemde ısrarcı olmamak lazım. Kıskanç olduğu kadar da inatçı kuşlar bunlar. Aç kalmasına rağmen yememe ihtimali de var. Uzun süreli uygulamamak lazım.
 
Meyve sebze için basit bir yöntem var kafesin tepesinden mandalla asın korkacaktır ama yemeyeceği anlamına gelmez o esna da korksa da ilgisini çekip ne olduğunu anlamak için bir yandan da can atacaktır bugün yemiyorsa yarın yiyecektir burada yapmanız gereken tek şey ısrarcı olmanız.
Mama içinse mümkünse yukarıdaki gibi ısrarcı olun 2 kaptan birine koyun bunu sürekli yapın muhakkak yiyecektir.
 
Gold wingsin icerisindeki nijerleri yiyip gerisini bırakınca diğer eklediklerim için de aynısı yapar diye düşünüyorum ama yine de bir deneyecegim. Yulaf ekleyim biraz öyle deneyeyim.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst