Tüy dökümü hakkında takviye sorusu

deksar

Yeni Üye
Değerli arkadaşlar merhabalar.

Kanaryalarım tüy dökme dönemine girdi, yani şöyle anlıyorum, ötenler artık ötmüyor; ev ortalık bayağı bir tüy, sezonu da sanırım bu aylar gibi.

Kuşlarıma haftada 1 kez Gervit-W ve bir kez de çinko (zinco) takviye veriyorum (Çinko'yu @Selçuk YÜKSEL hocamızın tavsiyesi üzerine uygulamaya başladım ve gayet iyiler şu an, kanlı yaralamalı kavgalar bitti)

Elimde Versele Laga Oropharma Muta-Vit tozu var "Tüy İçin Vitamin" şeklinde geçiyor. Acaba bu süreci hızlıca ve erken atlatmaları için bunu da haftanın bir günü vermeli miyim yoksa zaten multivitamin olan Gervit-W yeterli olur mu?

Tüy dönemini hızlıca ve erken atlatmaları için gıda takviye tavsiyelerinizi rica ederim, teşekkürler.

Son düzenleme:
Değerli arkadaşlar merhabalar.

Kanaryalarım tüy dökme dönemine girdi, yani şöyle anlıyorum, ötenler artık ötmüyor; ev ortalık bayağı bir tüy, sezonu da sanırım bu aylar gibi.

Kuşlarıma haftada 1 kez Gervit-W ve bir kez de çinko (zinco) takviye veriyorum (Çinko'yu @Selçuk YÜKSEL hocamızın tavsiyesi üzerine uygulamaya başladım ve gayet iyiler şu an, kanlı yaralamalı kavgalar bitti)

Elimde Versele Laga Oropharma Muta-Vit tozu var "Tüy İçin Vitamin" şeklinde geçiyor. Acaba bu süreci hızlıca ve erken atlatmaları için bunu da haftanın bir günü vermeli miyim yoksa zaten multivitamin olan Gervit-W yeterli olur mu?

Tüy dönemini hızlıca ve erken atlatmaları için gıda takviye tavsiyelerinizi rica ederim, teşekkürler.
Haftada 2 kez med tolyamin forte veya bt amin. Haftada 2 kez de mutavit gerwiti tüy bitene kadar vermeyin. Çinkoyu da haftada 2 ye çıkarın. Versele laga colombine gibi bir multi mineral de başlayın.

@Selçuk YÜKSEL hocam çok çok teşekkürler ayırdığınız vaktiniz ve dönüşünüz için. Sorularım şöyle;

1- Versele Laga Colombine multimineral sanırım mama veya kum gibi bir ürün, kafeste yemlikte sürekli dursun mu yoksa bu da belirli bir güne mi ayrılmalı?
2- Tüy dönemi bitene dek gervit'i kesiyorum, doğru mu hocam?
3- Haftada 2 kez Mutavit katıyorum suluklarına. 1 litre suya kaç gram toz konulmalı?
4- BT Amin satın alıp haftada 2 kez uygulayacağım. 1 litre suya kaç ml konulmalı?

Hocam Bt-Amin, Mutavit ve Çinko üçü de haftada 2 kez olunca sanırım sadece 1 gün temiz su günü kalıyor, bu uygun mudur, ardı ardına iki gün boyunca gelmemesi gereken bir takviye var mı? Günlere göre takviye tavsiyenizi alabilir miyim rica etsem?

1- evet sürekli önlerinde olacak
2-doğru
3- kullanma talinatına göre
4- 1 litre suya 5 ml 2 günde bir verin.

Geri