Karadeniz Pet

Uyku vakti gelince başka odaya taşıma

Kubilay1

Paylaşımcı Üye
Katılım
31 Eki 2020
Mesajlar
674
Tepkime puanı
116
Merhaba herkese 😊
Muhabbet kuşum oturma odasında duruyor. Gece uyku moduna geçip tek ayağını içine çekince diğer odaya götürüyorum orası karanlık ve sesiz daha rahat uyur diye. Çünkü gece geç saate kadar TV açık oluyor bu da onun uykusuna engel olur diye düşünüyorum. Sizce bu davranış ona zarar verir mi yoksa doğru mu yapıyorum. Devam etmeli miyim yoksa bırakmalı mıyım?
 
Bu bana küsmesine sebep olur mu sizce ya da alıştığı yerden gidince korkar mı?
 
TV sesinden uyuyamıyor diye düşünüyorum. Gece 1-2 ye kadar TV açık olabiliyor bizim evde.
 
Bir süre götürdüm denedim 1 saat sonra baktım ki uyku modunda değildi iki ayağı üzerinde korkak şekilde duruyordu odayı sevmedi galiba. Saat gece 2 de TV kapanıyor aşağıya yukarı. 2 den sonra sabah gün doğumuna kadar olan süre uykusu için yeterli mi?
 
Merhaba. Kuşunuzun kafesini mümkünse gürültü olmayan ve sık sık konumunu değiştirmek zorunda kalmayacağınız sabit bir yere koyun.

Mesela, kafesi sürekli geceleri götürdüğünüz odada bulundurun, kuşunuzu kafesi olmadan oturma odanıza getirin (ekstradan bir yemlik suluk ayarlayın) uyku vakti geldiğinde de tekrar kafesine götürün. Kuşlar kafeslerinin (yuvalarının) konumunun değişmesinden hoşlanmazlar, kafes konumunun sık sık değişmesi strese girmelerine yol açar. Kuşunuz size küsmez ama daha agresif bir tavır takınır.

Yarın sabah kuşunuzun kafesini koymaya karar verdiğiniz odaya kuşunuzu salın ve odayı öğrenmesini sağlayın. Böylece akşamları götürdüğünüzde, odadan korkmaz.

Muhabbet kuşlarının en az 10 saat uyku uyumaları gerekir, genellikle sabah 5 civarında uyanırlar. Akşam uyumaları gereken saat 19:00 civarıdır fakat kuşlarımız bu saatlerde uyumayıp bizimle birlikte vakit geçirmeyi tercih ederler.
 
Böyle durumlarda normalden biraz daha geç uyumalarına izin verebiliriz, 21:00'a kadar. Tabi en geç 21:00'da kafeslerinde uyuyor vaziyette olmaları gerekir.
 
Alıştırmak önemli bende kuşuma uyku düzeni ayarladım saat 20:30 ile 21:30 arası uyuyo ve saati geldiğini anladığı zaman yatırdığım odaya gidip ötüyo kafesini koyduğum masanın üstüne uçup duruyo. Bazen kafesinde oluyo kızım hadi kalk uyuyoruz diye 3 4 kere diyince kafesten çıkıp odaya gidiyo alıştırmam yaklaşık 3 haftamı aldı ama alıştıktan sonra dediğiniz gibi başka odaya gittiğinde korku ve strese girmesine engel olmuş olursunuz. Ben konuşurak alıştırdım benim güzel kızım uyucakmış güzelliğim benim gibi konuştum ve kafesini götürdüm ilk sonra kuşu alıp götürdüm odada baya bir uğraştım parmağımla kafese götürdüm girmedi uçtu tekrar tekrar götürdüm sonunda girdi birde tabi en büyük avantajım kuşu alistirmaya başladığım da kuluçka dönemine girdi 1 hafta sonra bu süreçte kafesine aşırı bağlı olduğu için daha rahat kafesine girmişti ama dediğim gibi alıştırmam 3 haftamı aldı. Gece de 1de üstünü ortmemi istiyo örtmedigim için deli gibi evin içinde ötüyo kafesine giriyo yine örtmeyince tekrar çıkıp tekrar ötüyo kendini göstermeye çalışıyo kısaca ve şunu da belirtmek isterim benim kuşum kuluçka dönemi dışında kafesinin suratına bile bakmaz zorla kafese sokup yem ve su içmesini sağlarım.
 

Benzer konular

Geri
Üst