Karadeniz Pet

Vitamin hakkında

Cikocakil

Yeni Üye
Katılım
13 Nis 2019
Mesajlar
48
Tepkime puanı
7
Aranızda yeniyim. Ara butonunu da kullandım ancak bununla ilgili bilgi bulamadım.
Şimdi forumdaki vitaminlere ilişkin yazıların çoğunu okudum. Ancak hala kuşlarıma hangi vitaminleri vereceğime karar veremedim. İnternetten şunu buldum. Sizce nasıl bir vitamin. Bunu verdikten sonra başkaca bir şeye gerek var mı?
36471
 
Bu vitamşn karışımı bildiğim kadarıyka yaptığınız mama karışımına katılıyor Versela Laga'nın tüm ürünleri güzel ve kaliteli. Ama biraz pahalı gibi :)
Bu kadar paraya daha farklı markaların daha ucuz ürünleride alınabilirmi diyede düşünmeden esemiyor insan ?
@Levent ACAR @Ayhan OTÇUOĞLU hocam bi bakarmısınız siz daha iyi yardımcı olacaksınızdır ?
 
Son düzenleme:
Evet vitamin önerileri çok iyi olacaktır. Genel anlamda sürekli olarak bütün vitaminleri içeren ve sağlıklı faydalı ürünler ile ilgili bilgi verebilir misiniz. Ürünleri az çok biliyorum aslında ama doğal yollar hakkında bilgi vermek daha iyi olacaktır. Kendi vitaminimizi kendimiz niye evde yapmayalım
 
Benim şahsi görüşüm eğer üretici satıcı değilseniz bu kadar pahalı ürünlere gerek yok. Günlük taze yemini suyunu vermek bile bazen yeterli oluyor. Haftada 1-2 gün yumurta maması ve yeşillik vermek bile yeterli olur bence hastalık falan olmayınca
 
Opti-breed isminden de anlaşılacağı üzere vitamin ile beraber kuşların üremesinde yumurta kalitesi ve sayısını arttırmak için kullanılıyor. Fiyatı oldukça pahalı.
Ominosol veya aminovit öneririm. Orjinal ambalajında almaya çalışın, bölünmüş satılanlar fazla uzun ömürlü olmuyor.
 
Öncelikle değerli görüşleriniz için teşekkür ediyorum.
Haftada iki kez, yumurta ve havuç maması veriyorum zaten. Buraları okuyunca, herkes kuşlarıyla nasıl ilgileniyormuş ben eksik kalmışım diye düşünüp vitamin araştırmaya giriştim. Versele laga yem kullanıyorum. Onun ürünlerini beğendiğim için vitaminlerine de baktım. Benim istediğim kuş kumuna dahi ihtiyacı kalmayacak şekilde vitamin deposu bulmak.Bir bunu buldum bir de aşağıdakini. Suya katılan damlalarda kimyasal katkı malzemesinin olduğunu düşünüp biraz soğuk bakıyorum ama siz daha iyi bilirsiniz tabi. Önerilerinizi değerlendireceğim.
36483
 
Kuş kumu illaki kullanmanız gerekecektir. Ne kadar kuş kumundaki minerali vitaminlerden alsa bile kuşun yemleri sindiriminde gerekli olduğundan(yemleri öğütmek için) illaki kullanmanız gerekiyor.
Ayrıca o kadar pahalı ürünlerede gerek yok bence. Levent hocanın önerdiği vitaminleri birde hobi yada nekton marka probiyotik alsanız yeterli gelecektir fazlasıyla.
 
Anladım çok teşekkür ediyorum.
Çalıştığımdan kuşlarımla yeterince ilgilenemediğimden, para saçarak vicdanımı rahatlatıyorum sanırım. Sizin dediğinizi yapacağım
 
Bence sadece Nekton S kullanın vitamin olarak çok zengin. Araştırın ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız..
 
Bu kadar abartı fiyatlara gerek yok.yemini,suyunu günlük verin.haftada 2 gün orta halli bir vitamin 1 gün probiyotik yeterli olur.sizin ilginizin yerini bence ne kadar para saçsanızda tutmaz.ben kuşlara 3 gün sebze arada meyve veriyorum.haftada 1 gün yulaf+aspur 1 gün daldarı,1 gün yumurta maması.probiyotik olarak kefir kullanabilirsiniz.tam dolu suluğa 1 çay kaşığı.
 
Hemen satın alıyorum. Çok teşekkür ediyorum. Elimden geldiğince ilgileniyorum ama yoğun çalışıyorım. Probiyotik dediğiniz şey de mi vitamin? Bilgisizliğimi mazur görün lütfen
 
Hemen satın alıyorum. Çok teşekkür ediyorum. Elimden geldiğince ilgileniyorum ama yoğun çalışıyorım. Probiyotik dediğiniz şey de mi vitamin? Bilgisizliğimi mazur görün lütfen
Probiyotik, insanlar için iyi olan özellikle de sindirim sistemimiz için önemli olan canlı bakteriler yani mikroorganizma ve mayalardır.İnsanoğlu bunları genellikle, hastalığa neden olan mikroplar olarak düşünür. Ancak vücudumuz hem faydalı hem de zararlı olan bakterilerle doludur. Bu bakteriler arasında probiyotikler genellikle, "iyi" veya "yararlı" bakteriler olarak adlandırılırlar, çünkü bağırsaklarımızın sağlıklı kalmasına yardımcı olurlar.
 
Geri
Üst